Connect with us

technokrata

Simon: kézi számítógép, mint bevásárlóközponti kalauz

Kütyük

Simon: kézi számítógép, mint bevásárlóközponti kalauz

Siemens-kutatók virtuális áruházi bevásárló-asszisztenssé alakítottak egy kézi számítógépet.

A Simon névre keresztelt prototípus a felhasználónak utat mutat a bevásárló központban keresett üzlet megtalálására. Sőt, termékek szerinti célzott keresést is lehetővé tesz. A mobil kalauz különleges trükkje, hogy szóbeli utasításokat is megért és lefordít magának, de érintős képernyőn keresztül is vezérelhető.

A müncheni PEP bevásárlóközpontban lefolytatott „terepi” próbák tanúsága szerint a még gyakorlatlan felhasználó is könnyen megérteti magát a készülékkel. Utóbbi még viszonylag magas háttérzaj-szint mellett is megbízhatóan megértett olyan mondatokat, mint például „Hol lehet itt 150 euró alatt DVD-lejátszót venni?” vagy „Patikába szeretnék menni”. Simon hangjelzéssel vagy írásban jelzi vissza, hogy mit értett meg, és kétség esetén visszakérdez. Utána a szóba jövő üzleteket kilistázza, és térképvázlaton jelöli meg azok helyét.

A Simon szolgáltatásait az üzletek is igénybe vehetik, amennyiben a bevásárlóközpont mobilhálózata a készülék tartózkodási helyét azonosítani tudja: ekkor az üzlet információt küldhet az előtte sétáló készüléktulajdonos látogatónak. A Simon iránt nagy az érdeklődés, de még nem tudni, mikor kerül a piacra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle