Connect with us

250 MB-os e-mailkapacitás a Microsofttól

Kütyük

250 MB-os e-mailkapacitás a Microsofttól

250 MB-os e-mailkapacitás a Microsofttól

Több mint százszorosára emelkedik az ingyenesen igénybe vehető Hotmail szolgáltatás által biztosított tárkapacitás, jelentette ki a Microsoft. A jelenleg 2 MB-os postafiókok ugyanis július elejétől már 250 MB-nyi területtel állnak az internetezők rendelkezésére; míg a fizetős szolgáltatás – mely egy évre 20 dollárba kerül – 10 MB-ról 2 GB-ra ugrik, a kapacitást tekintve. ˝A változtatások révén a tárhely nem okozhat többé problémát az MSN Hotmail felhasználóinak.˝ – mondta Blake Irving, az MSN kommunikációs szolgáltatásokért felelős részlegének vezérigazgatója egy közleményben.

A bejelentést a Google és a Yahoo tervei és lépései tették szükségessé a vállalat számára. Az előbbi két hónapja adta hírül, hogy olyan e-mailszolgáltatást kíván bevezetni, melyben 1 GB-nyi tárhelyet kínálnak ingyenesen a felhasználók számára. Ezért cserébe tartalomfüggő reklámokkal látják el a leveleket, mely reklámok bevételéből finanszírozható a szolgáltatás működése. Erre reagált a Yahoo a hónap közepén: a portál 100 MB-nyi tárkapacitással bíró szolgáltatást nyújt az internetezőknek. Emellett a Hotmail 2 MB-ja valóban csöppnyinek tűnik, így a Microsoftnak is lépnie kellett, mivel nem akartak szembenézni egy nagymértékű felhasználói-szám fogyás következményeivel.

Maga a trend csak az elmúlt hónapokban vett homlokegyenest ellenkező irányvonalat a korábban tapasztalt folyamatokhoz képest. A dotcom válság kitörése óta ugyanis a Microsoft és a Yahoo is egészen kicsi méretre csökkentette az ingyenes szolgáltatás tárolóhelyét, így akarván elérni, hogy a webezők nagyobb részben vegyék igénybe a prémium (azaz fizetős) szolgáltatásokat. Redmond még azzal is igyekszik felhasználóit a maga oldalán tartani, hogy ingyenes antivírus ellenőrzést kínál ügyfeleinek, mielőtt azokhoz bejutnának a (vírusos) levelek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom