Connect with us

technokrata

A világ legnagyobb online egyetemén 28 ország diákjai tanulnak az Interneten át

Kütyük

A világ legnagyobb online egyetemén 28 ország diákjai tanulnak az Interneten át

A Maryland-i egyetem 500 online kurzust kínál a Sun és a PeopleSoft rendszereinek használatával – a beiratkozottak száma akár évi tíz százalékkal is nőhet.

A Sun Microsystems bejelentette, hogy a University of Maryland University College (UMUC), a világ legnagyobb online egyeteme a Sun Solaris operációs rendszerére épülő UltraSPARC rendszereket választotta globális PeopleSoft implementációja futtatására. A két éves, több millió dolláros projekt révén az UMUC egyetlen központi informatikai adatbázissá egyesíti három különálló rendszerét a pénzügyi, HR- és hallgatói adminisztrációs funkciók globális felügyeletéhez. A Sun és a PeopleSoft termékeinek felhasználásával a hallgatók, az egyetemi karok és az oktatók kényelmesen és gyorsan érhetik el az online tudásbázist és információkat.

Az egyetemen, ahol 1972-ben kezdődött meg a távoktatás, jelenleg 28 ország 87 ezer online hallgatója tanul. 1999. óta az intézmény évi 5-10 százalékkal növeli hallgatóinak számát, és arra számít, hogy 2005-re az online hallgatók száma eléri a százezret. „Hogy valóban globális intézménnyé válhassunk, képesnek kell lennünk arra, hogy állandó hozzáférést biztosítsunk minden szolgáltatásunkhoz a Weben keresztül.” – mondta Vincent Conti, az UMUC gazdasági igazgatója – „Azért választottuk a Sunt, mert a számunkra szükséges teljesítménnyel és rugalmassággal rendelkező alacsony költségű, mindenre kiterjedő megoldást kínált. A Sun Servicesnek a teljes implementáció támogatásához nyújtott szakértelme, valamint a Sun és a PeopleSoft között fennálló szövetség további biztosítékot jelentett a Sun folyamatos elkötelezettségére egyetemünk sikere mellett. A Sunt sokkal inkább partnerünknek tekintjük, mint hardvergyártónak.”

Az UMUC-n jelenleg minden pénzügyi alkalmazás – a tandíj, az ösztöndíjak, az adományok – valamint az összes HR-tevékenység felügyelete egyetlen központosított, globális környezetben zajlik. Az interaktív osztálytermi élményről a WebTycho, az egyetem csúcstechnológiás távoktatási szoftvere gondoskodik, amely Solaris operációs rendszeren fut egy sor Sun Fire V880 és V240 UltraSPARC processzoros szerveren, és Sun StorEdge tárolórendszereket használ. A UltraSPARC rendszereinek megbízhatósága és rendelkezésre állása, valamint a nagy teljesítményű Solaris OS olyan platformot nyújt, amelyre az UMUC-nek szüksége van ahhoz, hogy a világ bármely pontjáról állandó hozzáférést kínálhasson hallgatói számára több mint 500 kurzusához, illetve 80 egyetemi és posztgraduális diplomát, illetve tudományos fokozatot nyújtó programjához.

A University of Maryland University College (UMUC) egyike a Marylandi Egyetemi Rendszer (University System of Maryland, USM) tizenegy egyetemi végzettséget vagy tudományos fokozatot nyújtó létesítményének. Az UMUC 1947. óta a gyakorlati, kiemelkedő minőségű oktatás jelentőségét hangsúlyozza, amely megfelel a karrierépítési követelményeknek és a felnőtt, részidős hallgatók élethosszig tartó oktatásra vonatkozó igényének.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle