Connect with us

technokrata

A szélessávú Internet-hozzáférések aránya Magyarországon és a világban

Kütyük

A szélessávú Internet-hozzáférések aránya Magyarországon és a világban

Elkészült az a felmérés, mely kézzelfogható eredményeket ad az OECD országok száz lakosra kivetített szélessávú Internet-ellátottságáról.

Az Organisation for Economic Co-operation and Development, azaz az OECD kiadta azon, a tavaly év végén lezárt felmérésnek eredményét, mely a szervezethez tartozó országok szélessávú Internet-hozzáféréssel való ellátottságáról tájékoztat. A 2003. december végi adatok szerint az egyes államokban 100 lakosra jutó broadband hozzáférések aránya Dél-Koreában a legmagasabb: az ország majdnem minden negyedik lakosa rendelkezik egy ilyen Internet-kapcsolattal. 14,4 százalékuk DSL technológiát, 8,4 százalékuk kábelmodemet, míg 0,5 százalékuk egyéb megoldást alkalmazva kapcsolódik szélessávon az Internethez.

A sereghajtó (0,1%-kal) Törökország és Görögország lett, amely államokban voltaképp csak minden ezredik lakos rendelkezik saját szélessávú Internet-csatlakozással. A lista végén található Szlovákia (0,3%), Mexikó (szintén 0,3%), Csehország (0,5%), Írország (0,8%) és Lengyelország (szintén 0,8%-os értékkel), amelyből látszik a kelet-európai régió elmaradása a fejlettebb országokhoz képest.

Magyarország 100 lakosa közül 2,6 rendelkezik a tanulmány szerint szélessávú Internet-hozzáféréssel, közülük 1,1 DSL-t, 1 kábelmodemet, 0,7 pedig egyéb megoldásokat használ (az összeg a kerekítések miatt nem egyezik). Ezzel egy szinten vagyunk Új-Zélanddal és csak nem sokkal vagyunk lemaradva Luxemburgtól (3,4%). Az európai listavezetők közé Izland (14,5%), Dánia (13,1%), Belgium (12,3%), Hollandia (11,6%), Svájc (11,4%) és Svédország (10,8%) tartozik. Az USA 9,8 százalékos értéket tudhat magának.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák