Connect with us

technokrata

Hollywood bekeményít az online filmcserével szemben

Kütyük

Hollywood bekeményít az online filmcserével szemben

A hollywoodi stúdiók bejelentették, hogy jelentősen növelni fogják erőfeszítéseiket az online filmcsere figyelemmel követésében, egy szélesebb antikalózkodási kampány részeként.

A Motion Picture Association of America, azaz az MPAA a napokban közölte, hogy hamarosan lépéseket tesz az online filmkalózkodásra való figyelemfelhívás, oktatás tekintetében. A nagy amerikai filmkiadókat tömörítő szervezet a hanglemezkiadók szövetségének lépései nyomán szánta el magát arra, hogy iskolákban, újságokban és folyóiratokban próbáljon meg elérni minden olyan felhasználót, aki érintett a témában. A csoport elmondása szerint egyéneket nem fenyeget az RIAA által indított peres eljárások sorozata – egyelőre, mert az MPAA vészjóslóan jegyezte meg, hogy ez az időszak is eljöhet nemsokára.

˝Reméljük, hogy ez az információs és oktatási kampány rá tudja venni azokat, akik a filmeket engedély nélkül terjesztik, hogy felhagyjanak az illegális cselekménnyel. Emellett azonban minden lehetőséget nyitva tartunk, amik között természetesen megtalálható a jogi eljárások indítása is.˝ – közölte az MPAA vezére, Jack Valenti a nyilvánossággal.

Az online filmcsere olyan peer to peer hálózatokon át, mint a Kazaa vagy az eDonkey – annak ellenére, hogy sosem okozott annyi gondot, mint a dalcsere – egyre nagyobb problémát jelent a kiadók számára. Ennek elsősorban a szélessávú Internet-hozzáférések terjedése és a DVD-írók egyre olcsóbbá válása az oka; mind több internetezőnél alakul ki a filmmásoláshoz szükséges technikai környezet. Az MPAA szerint minden nap körülbelül 400-600 ezer filmet töltenek le az Internetről illegálisan.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle