Connect with us

technokrata

100.000 futballrajongó kereste fel az amatőr fotógalériát

Kütyük

100.000 futballrajongó kereste fel az amatőr fotógalériát

A Canon és az UEFA bejelentette, hogy a Canon FanFoto pályázatának fődíját egy holland amatőr fotós, Arnoud Rob nyerte el. “Éljenzés” című képét a Canon és az UEFA képviselőiből, illetve a Getty Images független, profi fotósaiból álló bizottság értékelte a legjobbnak, elsősorban a látványt, az akciót és a kompozíciót díjazva.

Arnoud, a fődíj nyertese, egy Canon EOS 300D digitális fényképezőgépet és a hozzá tartozó objektív-szettet vehetett át, emellett a Getty Images professzionális fotósai által tartott tanfolyamon is részt vehet, melynek lezárásaként június 19-én, a portugáliai Aveiroban a fotóriporteri állásból fényképezheti a futball Európa Bajnokság Hollandia-Csehország mérkőzését.

A Canon FanFoto egy webalapú fotógaléria, amely az UEFA a 2004. évi futball Európa Bajnokság hivatalos weboldalán nyílt meg a Canon hivatalos szponzorációjának keretében. A Canon FanFoto weboldalt márciusi indulása óta több mint százezer futballrajongó látogatta meg. Az online galérián több mint 1700 egyedülálló, futball tematikájú fényképet tekinthettek meg az érdeklődők. A fotókat lelkes amatőr fotósok illetve futballrajongók töltötték fel az oldalra, Európa minden országából.

A weboldal legnépszerűbb szolgáltatása az „e-képeslap” küldési lehetőség volt. A látogatók nemcsak végigböngészhették a sok száz érdekes futball fotót, hanem kedvenc képeiket elküldhették e-mailben barátaik, családtagjaik számára is. Márciustól május közepéig több mint 250 ezer képet küldtek el elektronikus képeslapként. Arnoud győztes képét 1688 alkalommal küldték tovább, a fotó márciusi feltöltése óta.

„Lelkes focirajongóként és fotósként e fődíj elnyerése életem nagy lehetőségét jelenti. Nem csak azért, mert fotóriporteri állásból szurkolhatom végig Portugáliában hazám meccsét Csehország ellen, hanem azért is, mert lehetőségem lesz megmutatni tudásomat a vadonatúj Canon EOS 300D készülékkel, s ebben a világ vezető professzionális sportfotósai segítenek majd nekem. A Canon-nak és az UEFA-nak köszönhetően a díj által valóra vált egy nagy álmom.” – mondta Arnoud.

James Leipnik, a Canon Europe kommunikációért és vállalati kapcsolatokért felelős vezetője elmondta: „A Canon FanFoto 100 ezer futballrajongót inspirált az egész kontinensen a versenyben való részvételre. A lelkes szurkolók és amatőr fotósok megmutathatták a világnak, ők hogyan látják ezt a játékot, s mit jelent számukra a futball. A labdarúgás Európa legnépszerűbb sportága. Büszkék vagyunk arra, hogy ez a nagyszerű futball fotógyűjtemény a Canon és az UEFA által létrejöhetett.”Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák