Connect with us

technokrata

Nokia vezeték nélküli billentyűzet: a gyorsabb bevitel fokozza a hatékonyságot útközben

Kütyük

Nokia vezeték nélküli billentyűzet: a gyorsabb bevitel fokozza a hatékonyságot útközben

A Nokia bemutatta a hordozható, praktikus Nokia vezeték nélküli billentyűzetet, amely megkönnyíti és felgyorsítja a határidőnapló-, és notesz-bejegyzésektől kezdve az e-mailen át a szöveges üzenetekig terjedő mobiltelefon-alkalmazások esetében szükséges szövegbevitelt.

A vezeték nélküli, teljes QWERTY billentyűzetet Bluetooth technológia kapcsolja a Series 60 operációs rendszeren alapuló, kompatibilis telefonokkal, többek között az ettől a hónaptól kezdve kapható Nokia 7610, és a ma bemutatott Nokia 6630 és Nokia 6260 készülékkel.


A Nokia vezeték nélküli billentyűzetet a mobiltelefonok szövegalapú alkalmazásainak gyakori használatára tervezték. A készüléken teljes QWERTY billentyűzet, négy nyílgomb, és a főterminál menüjéhez illetve az üzenetküldő alkalmazásokhoz, így az SMS-hez, az elektronikus levelezéshez, stb. való hozzáférést lerövidítő parancsgombok találhatók. A Nokia vezeték nélküli billentyűzet tökéletes munkaeszköz, amely harmadik féltől származó alkalmazásokat is támogat. A billentyűzet angol és német/skandináv betűkészlettel lesz kapható, a kompatibilis mobiltelefonokhoz elérhető, vezeték nélküli alkalmazások pedig az angol, a flamand, a német, a francia, az olasz, a spanyol, a portugál, a finn, a svéd, a norvég és a dán nyelvet támogatják.

A Nokia vezeték nélküli billentyűzet áramellátását két AAA elem biztosítja, amely 50 órás működést tesz lehetővé. A 190 gramm tömegű billentyűzet kinyitott állapotban 262x87x13 mm, bezárva pedig 133x87x19 mm méretű. A Nokia vezeték nélküli billentyűzet megjelenése 2004 utolsó negyedévében várható Európában, a Távol-Keleten és az amerikai piacon, ára a helyi adók nélkül körülbelül 135 euró lesz.

A Nokia szintén most mutatta be a Nokia zeneállványt, amely kiváló hangminőséget biztosít a kompatibilis, beépített FM rádióval vagy MP3 lejátszóval rendelkező telefonok számára. A berendezés további funkciói között külső audioeszközök számára biztosított bemenetet, a konferenciahívások alkalmával használható kihangosítót és töltést találhatunk. A Nokia zeneállvány a tervek szerint 2004 utolsó negyedévében jelenik meg az üzletekben, ára pedig a helyi adók nélkül 70 euró körül várható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle