Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia 6630: a világ legkisebb 1,3 megapixeles 3G telefonja

Kütyük

Nokia 6630: a világ legkisebb 1,3 megapixeles 3G telefonja

A Nokia bemutatta a mobilkommunikáció területén áttörést jelentő Nokia 6630 készüléket, amely a világon első ízben egyesíti egy készüléken belül a 3G, az EDGE és a vezető smarttelefon-platform, a Series 60 előnyeit.

A folyamatosan bekapcsolt e-mailt, a multimédiás tartalmak mobil szélessávú elérését, videotartalmak élő streaming letöltését és videokonferenciát biztosító, kompakt formájú Nokia 6630 telefon révén egyre több ember számára válhat valósággá a 3G.


3G környezetben a személyes információkezelés egészen új világa nyílik meg, ahol az akár 384 Kbit/s adatsebességnek köszönhetően az elektronikus levelek mellékleteikkel együtt letölthetők és megtekinthetők. A Nokia 6630 felhasználói automatikus értesítést kapnak befutó e-mailjeikről, leveleiket pedig akár 128 Kbit/s sebességgel is elküldhetik. A Nokia mobil VPN kliense biztonságos hozzáférést biztosít a vállalati intranethez vagy levelezési szerverhez. A Nokia 6630 eddig az egyetlen olyan készülék, amely a világ összes 3G (WCDMA), EDGE, és 2G hálózatán működik.

A Nokia 6630 kamerája az 1,23 millió képponttal és a sokoldalú digitális képkezelési funkciókkal a GSM piacon eddig bemutatott legfejlettebb kameratelefon. A képkezelési funkciók hosszú sorában videó és fénykép készítésére alkalmas, egyszerestől hatszorosig terjedő, beállítható digitális zoomot, kézi exponáló-beállítást, sorozatfényképező funkciót, egy órányi videó rögzítésének lehetőségét, illetve a HP és a Kodak megoldásai révén közvetlenül a készülékről vezeték nélkül elvégezhető nyomtatást találhatunk. A felhasználó egyetlen gombnyomással fényképezhet és filmezhet, majd sokféleképpen megoszthatja másokkal a felvételeket. A beépített memóriával és az értékesítési csomagban található MultiMediaCarddal (MMC multimédia-kártya) rendelkező Nokia 6630 memóriája alapbeállításban 74 MB, így a készüléken egyszerűen tárolhatók a képek, videofelvételek, a zene, és az egyéb multimédiás tartalmak.

A Nokia 6630 a szórakozni vágyóknak digitális MP3 zenelejátszót és éles kijelzőjén valós idejű videó streaminget biztosít. A WCDMA hálózatok mobil szélessávú adatátvitele révén a Nokia 6630 képkezelő telefon kiváló minőségű, valós idejű videó streaming letöltést kínál, és videokonferencia-hívást is lehetővé tesz. A RealOne mobil lejátszó a nagy mennyiségben rendelkezésre álló Real-formátumú, valamint az új, mobilkészülékekhez tervezett 3GPP tartalmakat támogatja.

A Nokia 6630 választható tartozékai között világosabb fényképeket eredményező, különálló vaku, az egyszerűbb adatbevitelt elősegítő, vezeték nélküli Bluetooth billentyűzet, és az autóban is kényelmes híváskezelést biztosító, továbbfejlesztett autóskészlet található. A Nokia 6630 Symbian operációs rendszeren alapul. A készülék GSM 900/1800/1900, EDGE, és WCDMA hálózatokon működő, háromsávos telefon. A 127 gramm tömegű és 110x60x20,6 mm kiterjedésű telefon a világ legkisebb, GSM és WCDMA hálózatra szánt készüléke. A Nokia 6630 a tervek szerint 2004 utolsó negyedévében jelenik meg az üzletekben, közelítő, nem támogatott eladási ára pedig 500 euró alatt várható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés