Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ötösfogat: a Nokia szélesíti mobiltelefon-portfolióját

Kütyük

Az ötösfogat: a Nokia szélesíti mobiltelefon-portfolióját

A középkategóriás, kagylóformájú telefonok és a gyorsan bővülő piacokra készült termékek álltak tegnap a figyelem középpontjában, amikor a Nokia a Nokia Connection konferencián bemutatta termékportfoliójának legújabb tagjait.

A Szingapúrban és Helsinkiben egyszerre megrendezett konferencián a világ legkisebb 3G GSM/WCDMA telefonját is leleplezték.

A termékeket, köztük három összecsukható készüléket és a 3G széleskörű elterjedését ösztönző 3G WCDMA smarttelefont a Nokia elnök-vezérigazgatója, Jorma Ollila mutatta be. A készülékekről szólva elmondta: ˝Termékkínálatunkkal a legfontosabb területekre koncentrálva több új középkategóriás telefont mutatunk be, és tovább bővítjük kínálatunkat az összecsukható készülékekből is˝ A Nokia az újonnan bővülő piacok mellett vállalt elkötelezettségét két új, ezen piacokra készült, színes kijelzőjű készülék jelzi.

A konferencia egyik legjelentősebb újdonsága a Nokia legújabb 3G telefonja, a 3G, az EDGE, és a világ vezető smarttelefon-platformja, a Series 60 előnyeit egyesítő Nokia 6630. A 3G WCDMA hálózaton működő és a mobil szélessávon nagy adatsebesség mellett használható elektronikus levelezést, és biztonságos vállalati intranet-hozzáférést biztosító készülékkel sokkal hatékonyabban kezelhetők a személyes információk. A Nokia 6630 eddig az egyetlen olyan két üzemmódú, háromsávos készülék, amely Európa, Ázsia és az amerikai kontinens összes 3G (WCDMA), EDGE, és 2G hálózatán működik. A szolgáltatók a Series 60-nak köszönhető személyre szabási lehetőségek révén világszerte sikeres szolgáltatásokat indíthatnak el a különböző hálózatokon.

A Nokia a nagy teljesítményű, a mobilszakemberek számára munkaeszközként készült Nokia 6260 telefont is bemutatta. A telefon innovatív, összecsukható formában a legfrissebb mobiltechnológiát alkalmazó szolgáltatásokat és alkalmazásokat kínálja, többek között push to talk adóvevőt, e-mailt, Bluetooth kapcsolatot, és VGA kamerát. A háromsávos Nokia 6260 smarttelefon a Symbian operációs rendszeren és a világ elsőszámú smarttelefon-platformján, a Series 60-on alapul. A Nokia 6260 nem csupán egy kagylóformájú, összecsukható telefon, hanem kijelzője el is csavarható.

A középkategóriás telefonok sorába tartozó Nokia 6170 vonzó, összecsukható kameratelefon, amely a modern, rozsdamentes acél külsőt a minőségi életre hangsúlyt fektető szolgáltatások kínálatával ötvözi. A telefon fő erőssége a rugalmas üzenetküldési lehetőségekben rejlik: az elektronikus levelezés, az azonnali üzenetküldés, az MMS és a push to talk egyetlen készüléken belül érhető el. A push to talk adóvevő szolgáltatás segítségével a GSM felhasználók mobiltelefonjukat merőben új módon használhatják az egymással folytatott, illetve csoportos kommunikációra. Világszerte több szolgáltató már idén tervezi a push to talk szolgáltatás beindítását, amely a szolgáltatók, üzleti felhasználók és a fogyasztók számára egyaránt izgalmas lehetőséget teremt.

A ma bemutatott utolsó két készülék az újonnan bővülő piacokon kapható Nokia mobiltelefonok kínálatát erősíti. A színes kijelzővel és kiegyensúlyozott szolgáltatáskínálattal rendelkező Nokia 2650 kedvező árú, kicsi, stílusos, kinyitható telefon. Ez a készülék kategóriájában elsőként rendelkezik színes kijelzővel. A Nokia 2600 klasszikus formájú, egyszerűen használható, kisvállalkozók és szakemberek számára ideális telefon. Legérdekesebb szolgáltatása a könyvelés és beállítható mértékegységek átváltása során használható táblázatkezelő alkalmazás. A Nokia 2600 és a Nokia 2650 telefon új vásárlóréteg számára hozza el a színes kijelzőt. A színek az alapkészülékek világában is megjelentek.

A Nokia az új telefonok mellett egy összecsukható, és vezeték nélküli Bluetooth kapcsolattal rendelkező billentyűzetet is bemutatott. A billentyűzet a Series 60 telefonok, például a Nokia 6260 és a Nokia 6630 tartozékaként gyors szövegbevitelt tesz lehetővé a telefon-alkalmazások, többek között az e-mail használata során. Az üzleti felhasználók számára készült vezeték nélküli billentyűzet a Bluetooth-t támogató, Series 60 telefonokkal kompatibilis.

Ollila az új termékekről szólva végül beszámolt arról, hogy a Nokia nagyobb figyelmet szentel a vállalat kutatás-fejlesztési munkájának, és megújítja termékkínálatát. ˝Korábban már elmondtuk, hogy egy sor új termék bemutatásával frissítjük fel termékportfoliónkat. Ez nem változik. Tavasszal alaposan áttanulmányoztuk terveinket, áttekintettük a határidőket, és néhány termék hozzáadásával és egyes termékek fejlesztésének felgyorsításával átfésültük a portfoliónkat. A folyamat során néhány terméktervet elvetettünk. Úgy érzem, hogy a munka eredményeképpen célirányosabb és versenyképesebb termékkínálattal válaszolhatunk a fogyasztók és a szolgáltatók igényeire. Mindent összevetve, a tervek szerint körülbelül 35 új terméket mutatunk be idén világszerte˝.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés