Connect with us

technokrata

Sokan SMS-eznek és mobiloznak vezetés közben

Kütyük

Sokan SMS-eznek és mobiloznak vezetés közben

Bár manapság már a lakosság nagy része tisztában van a vezetés közbeni SMS-ezés veszélyeivel, egy a napokban nyilvánosságra hozott Telstra tanulmányból kiderül, hogy a harminc évnél fiatalabb ausztrál sofőrök több mint fele a forgalomban tartózkodva is elolvassa frissen érkezett szöveges üzeneteit.

Jenny Young, a vállalat fogyasztói marketinggel foglalkozó részlegének vezetője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy az összes gépjárművezető több mint negyede szokott vezetés közben SMS-eket olvasni.

˝Mindenképp sajnálatos, hogy a megkérdezett 17-29 esztendős sofőrök közel 58 százaléka sokszor nem a forgalomra, hanem az SMS olvasásra koncentrál. Tudjuk, hogy a fiatalok tisztában vannak a vezetés közbeni SMS-ezésben rejlő veszélyekkel, ennek ellenére ezen korosztály képviselői rengeteg SMS-t olvasnak, illetve írnak autóikban˝ – nyilatkozta Young.

A tanulmányból kiderül, hogy az összes megkérdezett közel kétharmada veszélyesnek tartja az autózás közbeni mobiltelefon használatot, a 17-29 éves korosztály képviselőinek pedig mintegy harmada úgy vélekedik, hogy a mobiltelefonálás nem hátráltatja a vezetést. A megkérdezettek közül egyébként a férfiak sokkal inkább úgy érezték, hogy vezetés közben is minden további nélkül tudnak mobilozni, mint a nők.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák