Connect with us

technokrata

Mobil eszközökbe szánt miniatűr merevlemezek a Seagate-től

Kütyük

Mobil eszközökbe szánt miniatűr merevlemezek a Seagate-től

A világ legnagyobb merevlemez gyártói között nyilvántartott Seagate bejelentette, hogy hamarosan 2,5 GB-os és 5 GB-os kapacitású, CompactFlash Type II szabványú miniatűr mobil merevlemezekkel kíván megjelenni a piacon.


Habár a vállalat munkatársai meglehetősen szűkszavúak voltak a közeljövőben debütáló új termékekkel kapcsolatban, több mint valószínű, hogy azok a vállalat nemrégiben bemutatott 5 GB-os kapacitású, 1 colos méretű adattároló lemezeire fognak épülni. Ezeket a termékeket a köznyelv általában Microdrive-oknak hívja, azonban nem árt tudni, hogy ezt az elnevezést hivatalosan csak az IBM használhatja.

A Seagate munkatársai elmondták, hogy az elsősorban kéziszámítógépekbe és MP3 lejátszókba szánt miniatűr merevlemezek 3.600-as percenkénti fordulatszámmal rendelkeznek, a rajtuk tárolt adatok biztonságáért pedig egy úgynevezett RunOn technológia felelős. Azzal kapcsolatban egyelőre nincsenek információink, hogy a vállalat új termékei pontosan mikor, illetve milyen áron jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle