Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobiltelefon gyártó Top5-ös lista: Nokia, Motorola, Samsung, Siemens, Sony Ericsson

Kütyük

Mobiltelefon gyártó Top5-ös lista: Nokia, Motorola, Samsung, Siemens, Sony Ericsson

Miközben a mobiltelefon piac továbbra is dinamikusan növekszik, a piacvezető Nokia részesedéséből újabb darabokat szakít ki a Motorola és a Samsung.

A Gartner piackutató cég egyik legfrissebb tanulmányából kiderül, hogy az idei esztendő első negyedévében világszerte nem kevesebb mint 153 millió darab mobil készülék talált gazdára, ami az elmúlt évek első negyedéves eladási mutatóit tekintve rekordnak számít. A piac legfontosabb mozgatórugója az ázsiai régió, és elmondható, hogy az elmúlt hónapokban az öt legnagyobb gyártó egyaránt növelte eladásait.

A Nokia mind a mai napig a világ legnagyobb mobiltelefon gyártója, azonban a finn vállalat piacrésze az egy évvel ezelőtti 34,6 százalékról 28,9 százalékra zsugorodott. Ez elsősorban annak ˝köszönhető˝, hogy a cég európai eladásai mostanság a vártnál sokkal rosszabbul alakulnak, illetve, hogy a Nokia kínálatában nincsenek igazán versenyképes alsókategóriás készülékek.

A második helyezett Motorola egy év alatt 14,7 százalékról 16,4 százalékra növelte piaci részesedését, a bronzérmes Samsung pedig jelenleg a piac mintegy 12,5 százalékát uralja. A negyedik, ötödik, illetve hatodik helyen rendre a Siemens, a Sony Ericsson, illetve az LG Electronics tanyázik. A Gartner szakértői egyébként úgy vélekednek, hogy idén globálisan akár több mint 600 millió mobilt is el tudnak majd adni a gyártók.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés