Connect with us

technokrata

Mobile Unlimited: DSL sebesség vezetékek nélkül

Kütyük

Mobile Unlimited: DSL sebesség vezetékek nélkül

A Swisscom Mobile előfizetői hamarosan transzparensen roamingolhatnak majd a különböző Wi-Fi, UMTS és GPRS vezeték nélküli hálózatok között.

Egyetlen wireless rendszernek sincs 100 százalékos lefedettsége – ezzel a Swisscom Mobile is teljesen tisztában van, éppen ezért bejelentette, hogy előfizetői hamarosan igénybe vehetik a problémára megoldást jelentő Mobile Unlimited szolgáltatást. A megoldás lényege egy újgenerációs PC kártya, mely a Wi-Fi, UMTS és GPRS technológiákkal egyaránt kompatibilis. A vállalat a kártyához az összes szükséges szoftvert mellékeli, igaz a termék és ily módon a szolgáltatás egyelőre csak Windows operációs rendszerre épülő személyi számítógépeken használható.

A rendszer elsődleges előnye, hogy teljesen automatikusan, a felhasználók számára lényegében észrevehetetlen módon vált a különböző vezeték nélküli adatátviteli technológiák között, és azok közül természetesen mindig az elérhető leggyorsabbat választja ki. A GPRS révén 30-40 Kbit/s-os, a UMTS (3G) segítségével 384 Kbit/s-os, a Wi-Fi révén pedig maximum 54 Mbit/s-os sebesség érhető el. A Swisscom Mobile célja nem más, mint vezetékek használata nélkül DSL, illetve kábelmodemes letöltési sebesség biztosítása az előfizetők számára.

A Swisscom Mobile idén év végére már több mint 800 Wi-Fi hotspottal fog rendelkezni, UMTS szolgáltatását pedig a svájci lakosság 83 százaléka érheti majd el. A Mobile Unlimited alapszolgáltatás 40 MB adatforgalmat tartalmaz magában havi 70 svájci frank ellenében, a nagyobb csomagok esetében pedig MB-onként 1 svájci frankot kell majd fizetni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle