Connect with us

technokrata

Ismét felfutóban a .com domainnevek regisztrációja

Kütyük

Ismét felfutóban a .com domainnevek regisztrációja

A nagy dotcom válság előtti időket idéző mértékben lódult meg a .com csúcsszintű domainnevek regisztrációja.

A két jelenség azonban eltér egymástól: míg az ˝Internet-robbanás˝ idején gyakorlatilag sporttá vált mindenféle nevet lefoglalni – főleg a várható haszon miatt, hiszen sokan busásan adtak tovább egyes domainneveket -, a ma vásárlója már azért vesz meg egy URL-t, mert tényleg publikálni szeretne az Interneten. Ezt az is alátámasztja, hogy a bejegyzett nevek 64 százaléka mögött valós website áll – szemben a 2000-es csúccsal, amikor ez az arány 55 százalékos volt.

A Verisign – amely (többek között) a .com TLD kezelője – jelentése szerint minden idők legnagyobb keresletét generálták az emberek és cégek az idei év első három hónapja alatt: 4,7 millióval emelkedett a regisztrálások száma, közel 21 százalékos emelkedést produkálva. Az olyan általános csúcsszintű domainek, mint a .biz vagy a .name nagymértékben le vannak maradva a .com-hoz képest: a regisztrációk között mindössze 8 százalékkal képviselik magukat (a .com ezen aránya 45 százalék).

Érdekesség, hogy az összes domainnév közel kétharmadát már üzleti szervezetek, vállalkozások birtokolják. Az USA-ban egyébként átlagosan minden századik ember rendelkezik egy domainnévvel, közölte a Verisign.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle