Connect with us

technokrata

Az újgenerációs Bluetooth gyorsabb és alacsonyabb fogyasztású

Kütyük

Az újgenerációs Bluetooth gyorsabb és alacsonyabb fogyasztású

Napjaink egyik legkedveltebb vezeték nélküli adatátviteli technológiája, a Bluetooth szépen lassan egyre gyorsabb lesz, miközben energiafogyasztása egyre csökken.

A Bluetooth vezeték nélküli szabvánnyal foglalkozó Bluetooth Special Interest Group (SIG) a napokban jelentette be a technológia egyelőre csak prototípus szinten létező legújabb változatát, az EDR-t (Enhanced Data Rate).

Az új szabvány háromszor akkora sebességet biztosít, mint amekkora sebességre a jelenleg forgalomban lévő Bluetooth eszközök képesek, és ami legalább ennyire fontos: ezzel párhuzamosan az energiafogyasztás drasztikusan csökken. A megnövekedett sávszélességnek hála egyszerre akár több Bluetooth funkció is használható, a csökkentett fogyasztás révén pedig növekszik a Bluetooth kompatibilis eszközök működési ideje.

Az eddig elérhető legújabb Bluetooth szabvány, a Bluetooth 1.2 maximum 721 Kbit/s-os adatátviteli sebességet tesz lehetővé, ezzel szemben a most bejelentett EDR verzió már 2,1 Mbit/s-os sávszélességgel kecsegteti a gyártókat, illetve a felhasználókat. A visszafelé kompatibilis új technológia a frekvencia menedzsment megváltoztatása révén éri el a nagyobb sebességet. A Bluetooth Special Interest Group szerint az EDR szabvány végleges verziója idén ősszel készül majd el, az első EDR kompatibilis termékek pedig várhatóan valamikor 2005-ben kerülnek majd forgalomba.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle