Connect with us

Lezárult a második Coedu Tudásháló verseny

Kütyük

Lezárult a második Coedu Tudásháló verseny

A győztes diákok és felnőtt segítőik értékes nyereményekkel tértek haza a második elektronikustananyag-készítő verseny díjkiosztójáról, amelyen hét kategóriában hirdettek eredményt a szervezők.

2004. június 4-én a Millenáris Park D. épületében megtartott eredményhirdetéssel és díjátadó gálával zárul le az Oktopusz Alapítvány és a Coedu Távoktatási Kft. által közösen megrendezett második Coedu Tudásháló verseny.
A gálára a 7 kategória-győztes és az abszolút győztes csapat tagjai nyertek meghívást.

A Coedu Tudásháló verseny hivatalos végeredménye

Európai integráció
Hét Lakat Alatt 62 pont

Idegen nyelvek
Stars 77 pont

Informatika
korelkák 66 pont

Környezetvédelem
Fény-űzők 76 pont

Országismeret
Remete 62 pont

Szabad művészetek
Határtalanok 86 pont (abszolút győztes)

Egyéb
Sk8erboys and girls 66 pont

42 csapatnak sikerült értékelhető pályaművet feltöltenie a versenyzők számára biztosított szerverre, ezek után a szervezők által felkért szakmai zsűri 2004. május 3-ig értékelték a beérkezett munkákat. A döntőbe a maximális pontérték 50%-át elért pályázatok kerültet, így 22 csapat jutott tovább. A döntőbe jutott pályamunkákat 2004. május 3-tól 2004. május 24-ig a verseny honlapján keresztül nyilvános tesztelésnek vetették alá a szervezők. Ebben az időszakban bárki megnézhette és használhatta a legjobb pályamunkákat. A látogatottságra és a valós felhasználásra vonatkozó adatok alapján a pályázatok többletpontokat kaptak és ez alapján született meg a végeredmény.

A gálán a védnökök képviseletében Alföldi István, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság ügyvezető igazgatója köszöntötte a versenyzőket, beszédében kiemelve, annak a szemléletnek a fontosságát miszerint az infokommunikációs eszközöket a versenyzők helyesen használták, a számítógép ugyanis nem lehet célja, pusztán eszköze a tudásmegszerzésnek és a tanulásnak. Szalay Sándor, az Informatika és Számítástechnika Tanárok Egyesületének vezetője beszámolt a bírák munkájáról, az értékelésnél figyelembevett szempontokról, az értékelésnél tapasztalt buktatókról és a legügyesebb megoldásokról. Hangsúlyozta továbbá, mennyire fontosnak tartja, hogy ezen a versenyen határon túli diákok is elindulhattak, és szerepeltek is nagy számban.

A győztes csapatok minden tagja egy MP3-as discmannel, egy olimpikonok által dedikált Sport2003 albummal (a GYISM felajánlásában) valamint a Fókusz Online Könyváruház 3000-5000 Forintos kuponjaival lett gazdagabb. A díjátadó után a szervezők a Millenáris Park C épületének teraszán vendégelték meg a résztvevőket egy uzsonnára.

Mint az egyik győztes csapat kapitánya elmondta, nagy öröm volt számukra végre egy olyan internetes-versenyen elindulni és részt venni, ahol a munka végeztével a megígért nyereményeket is átvehetik. Az egyik csapat felnőtt vezetője a helyszínen köszönte meg a szervezőknek, hogy ismét részt vehettek egy nagyon jól szervezett, színvonalas versenyen.

A verseny döntőjébe jutott tananyagok ingyenesen hozzáférhetőek lesznek mindenki számára az Interneten keresztül 2004. végéig, a verseny honlapján. A verseny fővédnöke Gyurcsány Ferenc Gyermek-, Ifjúsági és Sportminiszter, védnöke Dr. Bakonyi Péter, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság elnöke volt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom