Connect with us

Hirdetés

technokrata

Brüsszelben mutatták be a DirectEurope portál eredményeit

Kütyük

Brüsszelben mutatták be a DirectEurope portál eredményeit

Az EU strukturális alapjainak megpályázását segítő portál a sikeres magyar kísérleti szakasz után beindulhat Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában is.

Az Oracle június 8-án Brüsszelben az Eurochambres közreműködésével rendezett bemutatón ismertette a DirectEurope portál magyar változatának első eredményeit az Európai Bizottság tisztviselőinek és más brüsszeli székhelyű szervezetek képviselőinek. A DirectEurope az első olyan webhely Európában, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy segítse az Európai Unióhoz újonnan csatlakozó országok vállalkozóit, önkormányzatait és cégeit az EU strukturális alapjainak megpályázásában. A portál beindítása óta eltelt hét hetes időszak során több mint 1446 magyar felhasználó regisztrálta magát, és ezek közül mintegy 164 már nekilátott pályázata kidolgozásának.

Számos ágazatból jelentkeztek pályázók, köztük a távközlés, idegenforgalom, víztisztítás, logisztika, útburkolat-karbantartás, közlekedés, környezetbarát energiatermelés és gyermekgondozás területéről. Az érdeklődők között több önkormányzat, oktatási intézmény, diákszervezet és a közszférába tartozó egyéb szervezet is regisztráltatta magát.

A sikeres magyar kísérleti szakaszt követően az Oracle azt tervezi, hogy a következő néhány hónapban elindítja a lengyel, cseh és szlovák nyelvű változatot is az illető országokban. A portál online regisztrálást követően minden érdeklődő szervezet számára ingyen hozzáférhető.

„Nagy örömömre szolgál a portál első verziójának sikere, amely tanúsítja, hogy a felkínált szolgáltatások az iparágak és szervezetek igen széles köre számára bizonyulnak hasznosaknak.” – mondta Alfonso Di Ianni, az Oracle első elnökhelyettese, aki az új EU-tagországok régiójáért felel – „Az EU-alapok felhasználása alapvető szerepet játszik az új tagállamok gazdaságának fejlődésében és sikerében a kibővített Európában, és mostani eredményeink bizonyítják, hogy a portál képes pozitívan előmozdítani ezt a folyamatot. A DirectEurope révén a szervezetek szélesebb köre juthat több forráshoz rövidebb idő alatt.” – hangsúlyozta.

Az EU-pályázatok elkészítése gyakran eléggé bonyolult, és számos szervezet nem rendelkezik az uniós követelményeknek megfelelő pályázatok kidolgozásához szükséges szakértelemmel, pénzügyi erőforrásokkal vagy idővel. A DirectEurope a következőkkel segíti a pályázókat:
– a projektötletek hozzárendelése a megfelelő országos beruházási prioritásokhoz
– lépésről lépésre való segítségnyújtás a pályázat megírásához
– szakértők rendelkezésre állásának biztosítása a DirectEurope tagjain keresztül

A portál számos szolgáltatást kínál: a szükséges információkat rendezett formában biztosító adattárat, egy online pályázatkészítő eszközt, dokumentumkezelő funkciókat, online segédleteket a pénzügyi számításokhoz, önálló értékeléshez és minőségbiztosításhoz, valamint közvetlen kapcsolatot az illetékes szaktanácsadókkal és partnerekkel.

„Az Eurochambres által nemrégiben készített felmérés szerint a közép-európai vállalkozások optimistán tekintenek az uniós tagság kilátásaira, de gyakran nem eléggé felkészültek ahhoz, hogy teljes mértékben kiaknázhassák annak előnyeit.” – jegyezte meg Arnaldo Abruzzini, az Eurochambres főtitkára – „Ezért az új tagállamokban a DirectEurope-hoz hasonló kezdeményezések kritikus szerepet játszanak majd a strukturális alapok sikeres felhasználásában.” – tette hozzá.

A DirectEurope az Oracle kezdeményezése. A DirectEurope magyar változata a magyar kormányzat – különösen a Miniszterelnöki Hivatal és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium – támogatásával került kialakításra, és létrehozásában közreműködött az OTP Bank, a Hewlett-Packard és a beruházás-tervezéssel foglalkozó professzionális szaktanácsadó cég, a Leadex Consulting.

„A DirectEurope eddigi eredményei tanúsítják, hogy a kezdeményezés képes növelni az EU-alapok magyarországi felhasználását. Reméljük, ezzel segítjük Magyarországot a Nemzeti Fejlesztési Tervben vázolt célkitűzések teljesítésében, és egyúttal a magyar informatikai ágazat fejlődését is előmozdítjuk.” – mondta Füzes Péter, az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója.

A DirectEurope szolgáltatásait bárki ingyenesen igénybe veheti.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés