Connect with us

technokrata

MMX támogatású mobil chippel rukkolt elő az Intel

Kütyük

MMX támogatású mobil chippel rukkolt elő az Intel

A világ legnagyobb chipgyártójaként jegyzett Intel számos új, elsősorban mobil felhasználási környezetekbe szánt termékkel rukkolt elő, melyek közül a mobil kézi eszközök gyártásával foglalkozó cégeket leginkább a PXA270 típusjelzésű mikroprocesszor érdekli.

A high-end kategóriás kéziszámítógépek és játékeszközök piacára pozícionált újdonság az Intel első olyan mikrochipje, mely kompatibilis a háromdimenziós grafikus teljesítmény és a video dekódolási sebesség növelésére hivatott Wireless MMX technológiával. A processzor kifejlesztésekor azonban nem csak a maximális teljesítményre figyeltek a mérnökök, hanem arra is, hogy a chip fogyasztása a lehető legalacsonyabb legyen.

Az Intel PXA270 részét képezi többek közt az úgynevezett Quick Capture rendszer, melynek a 4 megapixeles felbontással rendelkező digitális fényképezőgép modulok vezérlése sem jelent gondot. A processzor 312 MHz-es, 416 MHz-es, valamint 520 MHz-es változatokban lesz kapható, ráadásul két különböző méretben. A sorozatgyártás várhatóan az idei esztendő harmadik negyedévében fog megkezdődni, a belépőszintű modellnek tekinthető 312 MHz-es változat kereskedelmi ára pedig 32 dollár lesz, természetesen nagy tételben történő vásárlás esetében.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle