Connect with us

Japánban már hihetetlen sebességekre képesek a 4G mobil rendszerek

Kütyük

Japánban már hihetetlen sebességekre képesek a 4G mobil rendszerek

Míg a világ legtöbb részén egyelőre még a 2,75G és 3G mobil technológiák bevezetése is komoly gondokat okoz az operátorok számára, addig Japánban már javában folynak a szélsebes letöltéssel kecsegtető 4G rendszerek tesztjei.

A szigetország legnagyobb mobil szolgáltatójaként jegyzett NTT DoCoMo immár hosszú hónapok óta kísérletezeik a negyedik generációs mobil megoldásokkal. Ennek természetesen meg is van az eredménye, ugyanis a vállalat 4G tesztrendszere jelen pillanatban már 300 Mbit/s-os csúcssebességre, illetve 135 Mbit/s-os átlagsebességre képes.

Ezen technológiájával az NTT DoCoMo lekörözi az összes konkurens vezeték nélküli megoldást, de még a legtöbb vezetékes rendszert is. Említésre méltó egyébként, hogy az ITU-féle 4G szabvány szerint a negyedik generációs mobil készülékek álló helyzetben 1 Gbit/s, mozgás közben pedig 100 Mbit/s adatátviteli sebességre kell hogy képesek legyenek.

Tudni lehet, hogy az NTT DoCoMo HDTV felbontású videoanyagok streamingjével terheli a kísérleti 4G rendszereket, melyeknek még az egymással párhuzamos HDTV streamek kezelése sem jelent különösebb problémát. A 4G fejlesztések tehát javában folynak, mindenesetre szakértők szerint a negyedik generációs technológiák kereskedelmi forgalomban történő elterjedésére legkorábban 2010 körül kerülhet majd sor.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom