Connect with us

Észak-Koreában betiltották a mobil használatot, Kínában pedig ellenőrzik az SMS-eket

Kütyük

Észak-Koreában betiltották a mobil használatot, Kínában pedig ellenőrzik az SMS-eket

Alig másfél évvel azt követően, hogy Észak-Koreában beindult az első mobiltelefonos szolgáltatás, az ország vezetése most úgy döntött, hogy betiltja a mobil készülékek használatát.

Az észak-koreai Yonhap hírügynökség kormányzati forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a lakosoktól szépen lassan begyűjtik az összes mobiltelefont, elmondások szerint pedig már most alig látni az országban olyanokat, akik mobiloznak. Az észak-koreai mobiltelefonos piac egyébként meglehetősen kicsi, hiszen az ország első ilyen szolgáltatásának 2002 novemberében történt bevezetése óta csak mintegy 20 ezer előfizetőt regisztráltak.

Ide kapcsolódó hír, hogy a kínai kormányzat legújabb kampányának keretein belül az arra érdemesnek talált, így például többek közt rendszerellenes, illetve kriminális vonatkozású SMS-ek és elektronikus levelek kézbesítését meggátolják. A kínai állapotokat egyébként jól szemlélteti, hogy egyedül az elmúlt három hónapban több mint 16 ezer internet kávézót zártak be a hatóságok.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom