Connect with us

technokrata

Helimorph: újfajta autofókuszos kamerás modul mobilokba

Kütyük

Helimorph: újfajta autofókuszos kamerás modul mobilokba

Az Atsana Semiconductor egy bizonyos ˝1˝ nevezetű céggel társulva kifejlesztett egy olyan, elsősorban mobiltelefonokba szánt parányi digitális fényképezőgép modult, mely elég flexibilis ahhoz, hogy autofókusz szolgáltatást biztosítson a felhasználók számára.


A Helimorph névre keresztelt modul jelentősen kisebb helyet foglal, mint a hagyományos fókuszáló technikákat használó megoldások. A legtöbb autofókuszos kamera elektromágneses átalakítót használ, ami egyrészt méretes, másrészt sokat fogyaszt, ezzel szemben a Helimorph piezzoelektromos kerámiából készülő aktuátort, úgynevezett PZT-t tartalmaz magában. Ez az alkatrész a rá adott feszültségnek megfelelően képes alakjának folyamatos változtatására.

Az újgenerációs aktuátort az ˝1˝ munkatársai fejlesztették ki, a modul szerves részét képező J2211-es média processzort pedig az Atsana Semiconductor laboratóriumaiban készítették el. Utóbbi mikrochip vezérli többek közt az autofókusz rendszert, JPEG enkódolást végez, valamint MPEG-4 anyagokat is képes feldolgozni. A bejelentés kapcsán szó esett többek közt arról, hogy a Helimorph technológiájú kamerás mobilok videózás közben is folyamatosan éles képet rögzítenek, segítségükkel pedig akár vonalkód leolvasási, illetve szövegfelismerési feladatokat is végre lehet hajtani. Az új kamerás modul várhatóan az idei esztendő harmadik negyedévében kerül majd forgalomba.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák