Connect with us

technokrata

Lemaradnak a nagyobb országok a szélessávú internetezésben

Kütyük

Lemaradnak a nagyobb országok a szélessávú internetezésben

Európa nyugati felében a kisebb nemzetek lakói sokkal jobban el vannak látva szélessávú Internet-hozzáféréssel, mint a nagyobb államok.

Egy tegnap kiadott jelentés szerint a kisebb nyugat-európai államok lépéselőnyben vannak nagyobb szomszédjaikhoz képest. A Strategy Analytics által elkészített tanulmány rámutat arra, hogy 2003 végére Németország, Olaszország és az Egyesült Királyság otthonainak csak alig 13-15 százalékában volt megtalálható szélessávú Internet-kapcsolat – szemben az olyan kisebb országok dupla ekkora szintjével, mint Belgium, Dánia és Hollandia.

A piackutató cég szerint az elkövetkező néhány évben a legerősebb növekedést e téren Svédország, Svájc és Belgium mutatja majd fel, mivel ezekben az államokban a telekommunikációs szolgáltatások piaca sokkal kiélezettebb versenykörülmények között működik, összehasonlítva az EU többi tagjával. A fenti három ország szélessávú Internet-hozzáférésének penetrációját ezen időszak végére körülbelül 55-60 százalékra becslik.

A szélessávú kapcsolatokat a Strategy Analytics egy olyan közvetítő közeghez hasonlítja, mely az Internet, a telefonos kommunikáció és a videoszolgáltatások kombinációját fogja kínálni. A szervezet úgy véli, néhány szolgáltató csak egy területre fog koncentrálni, de az igazán sikeres vállalatok többféle lehetőséget kínálnak majd ügyfeleik számára.

Az SA szerint egyébként az év végére várhatóan 33,5 millió szélessávú Internet-előfizető lesz (Nyugat-)Európában, amely így az otthonok 20 százalékában lesz megtalálható. Ennek duplázódására azonban 4 évet kell majd várni: az elemzőcég 2008 végére teszi, hogy ez az arány 41 százalékra kúszik fel. Ezzel szemben az USA-ban jóval gyorsabb ütemben bővül az elfőzetők száma: az év közepi körülbelül 27 millióról körülbelül 35 milliósra növekszik meg december végére ez a tábor. A Strategy Analytics szerint az internetes telefonálás, az online játék és az otthoni hálózatok elterjedése rejtik magukban a növekedés kulcsát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle