Connect with us

technokrata

Érdekes új kijelző prototípusok a Toshibától

Kütyük

Érdekes új kijelző prototípusok a Toshibától

A Toshiba a napokban megrendezett Society for Information Display International Symposium keretein belül számos új képmegjelenítő eszközt jelentett be, így például többek közt egy kéziszámítógépekbe szánt OLED kijelzőt, illetve egy olyan LCD-t, mely meglepő módon többek közt fényképkészítésre is alkalmas.

Az újgenerációs OLED (Organic Light Emitting Diode) kijelző 3,46 colos képátlóval rendelkezik, felbontása pedig 240×320 pixel. Ez egyébként a világ első olyan LTP (Low Temperature Polysilicon) kijelzője, mely kifejezetten PDA-kban történő felhasználásra lett kifejlesztve. Mint ismeretes, az OLED kijelzők egyszerűbb felépítésűek, vékonyabbak, kevesebbet fogyasztanak és jobb képminőséget biztosítanak, mint a hagyományos folyadékkristályos kijelzők.

A Toshiba másik újdonsága a ˝system on glass display˝, vagyis ˝rendszer az üvegen kijelző˝ nevet kapta. A TFT (Thin Film Transistor) technológiájú LCD QVGA felbontással rendelkezik, de ami ennél talán sokkal érdekesebb, nem csak képmegjelenítésre, hanem képrögzítésre is alkalmas. A 240×320 képpontos felbontású modul LCD-ként és digitális képszenzorként egyaránt képes funkcionálni.

Egyelőre mindkét újdonság prototípus szinten létezik csak, és egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor, illetve milyen áron jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle