Connect with us

technokrata

A Siemens felhagy a Xelibri mobilok gyártásával

Kütyük

A Siemens felhagy a Xelibri mobilok gyártásával

A Siemens megerősítette azon korábban felröppent pletykákat, melyek szerint a vállalat hamarosan fel fog hagyni a Xelibri divattelefonok gyártásával és forgalmazásával.

Mivel ezek a speciális készülékek kereskedelmi szempontból csúfos kudarcot vallottak, a Siemens felszámolja az egész Xelibri részleget, kivéve persze a terméktámogatási szekciót, az ugyanis továbbra is kiszolgálja majd a Xelibri tulajdonosok igényeit.

Egyes szakértők szerint a Xelibri termékcsalád eleve kudarcra volt ítélve, ugyanis meglehetősen nehéz nagy darabszámban eladni olyan telefonokat, melyek egyrészt rendkívül szűk szolgáltatási körrel és furcsa kialakítással rendelkeznek, másrészt pedig irreálisan sokba kerülnek.

A Xelibri telefonok iránt olyan alacsony érdeklődés mutatkozik, hogy például Oroszországban a Siemens 2003 végén egyetlen, a Xelibri modellek forgalmazására rávehető disztribútort sem talált. Érdekesség egyébként, hogy míg a Siemens elittelefonjaként kezelt Xelibri az orosz piacon teljes kudarcot vallott, addig a Nokia érdekeltségi körébe tartozó Vertu luxustelefonok nemrégiben megvetették a lábukat a régióban, persze kérdéses, hogy a Vertu milyen eladási mutatókról tud majd beszámolni a jövőben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp