Connect with us

technokrata

Videorekorder funkciós televíziós mobiltelefon

Kütyük

Videorekorder funkciós televíziós mobiltelefon

Japán vezető mobiltelefonos szolgáltatója, az NTT DoCoMo egy olyan, televíziós készülékként is funkcionálni képes mobil prototípust mutatott be, mely többek közt videorekorder funkciókkal is rendelkezik.


Amennyiben minden jól megy, a készülék véglegesnek tekinthető változata valamikor a jövő esztendőben jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban, vagyis 2005-től a mobil tulajdonosok lényegében már bárhol nézhetnek majd DVB-T rendszerű digitális televíziós adásokat.

Az OnQ nevezetű mobiltelefon mellé egy érdekes kiegészítő is kapható lesz. Ebben a telefonhoz egy kábel segítségével csatlakoztatható egységben egy merevlemez teljesít szolgálatot, amire a készülék képes felvenni a kívánt televíziós műsorokat. A szett segítségével úgynevezett ˝timeshift viewing˝ szolgáltatások is elérhetők lesznek, vagyis a mobilosok már akkor elkezdhetik egy felvett műsor elejének a nézését, amikor annak végét még rögzíti a készülék.

Az NTT DoCoMo az OnQ-hoz kapcsolódóan részletes digitális televíziós műsorfüzet szolgáltatást is indítani fog.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp