Connect with us

technokrata

Létrejött az első magyar Internet Fejlesztési Alapítvány

Kütyük

Létrejött az első magyar Internet Fejlesztési Alapítvány

Civil kezdeményezésre létrejött az Internet Fejlesztési Alapítvány (INFA), melynek célja a magyarországi Internet-penetráció növekedését elősegítő projektek tervezése, kivitelezése és támogatása, illetve a magyarországi internet tartalmi és infrastrukturális fejlesztése.

Az INFA 2004. márciusban alapult és jogerős bejegyzése május 17-én megtörtént. Az Alapítvány már bejegyzése előtt megkezdte működését és öt közhasznú projekt előkészítését. Az INFA céljai eléréséhez három fő célkitűzést tart lényegesnek követni.

Az első a civil kezdeményezések támogatása, melyek akár több éves múltra tekintenek vissza vagy akár még csak kezdeti stádiumban vannak. A második cél a saját projektek lebonyolítása, melyek professzionális színvonalon nyújtanak ingyenes, de hasznos és könnyen használható szolgáltatásokat. A harmadik célkitűzés a felhasználók számára vonzó Internet-kép kialakítása, a felhasználók képzése, oktatása, internetes kapcsolathoz való jutásuk segítése.

A célkitűzések megvalósítása érdekében szükséges olyan támogatók bevonása, akik elfogadják a saját – vagy az alapítvány által támogatott – projektek fontosságát, ily módon anyagi forrásokat is biztosítanak a működéshez. Az INFA Alapítvány politikailag semleges és független, ugyanakkor projektjeit – amennyiben szükséges – a hatóságok és politikai szereplők, illetve piaci szereplők informatikai részlegével történő egyeztetés mellett hajtja végre. Az INFA párt- és ideológia-független.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp