Connect with us

technokrata

1 GB-os e-mailtárhely: a Lycos nyert?

Kütyük

1 GB-os e-mailtárhely: a Lycos nyert?

A Lycos webportál azt állítja magáról, hogy ők az elsők az extrém nagy tárhelyű e-mailszolgáltatások között, akik elérhetővé tették megoldásukat az internetezők számára.

Ismeretes, hogy a Google körülbelül másfél hónapja jelentette be Gmail szolgáltatását, melynek révén minden internetező számára 1 GB-os e-mailkapacitást biztosít. Az egyelőre még tesztelési fázisban levő Gmail alaposan felkavarta az állóvizet: a Yahoo mellett több kisebb cég is szinte azonnal reagált a történtekre. A Lycos sem akart kimaradni, így ők is bejelentették hasonló megoldásukat, mely pár napja már használható is. Igaz, nem ingyenes.

Még kedden bocsátotta útjára a webportáljáról ismert cég az Egyesült Királyságban az 1 GB-os e-mailtárhelyet biztosító szolgáltatást, melynek használati díja havonta 3,4 font (körülbelül 1200 forint). A fejlesztők egyben bejelentették azon terveiket is, melyek szerint Európa szerte elérhetővé kívánják tenni a lehetőséget. A Lycos egyébként büszkén hangoztatja magáról, hogy ő az első nagyobb szolgáltató, aki ezt lehetővé tette (a kisebbek közül a Spymac szerezte meg az elsőbbséget, nálunk már több mint egy hónapja rendelkezésre áll a 1 GB-os kapacitással bíró – ráadásul ingyenes – szolgáltatás).

A Gmail egyébként egy programhiba miatt elnyerte a létező legnagyobb tárkapacitással rendelkező e-mailszolgáltatás címét. Rövid időre egy, a rendszerben bekövetkezett programhiba miatt 1000 GB-ra, azaz közel egy terabyte-ra nőtt néhány Gmail-felhasználó postafiókjának férőhelye. Az internetes cég elismerte, hogy anomálisa lépett fel a szolgáltatásban, és megszüntette az állapotot.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle