Connect with us

Lezárult az online próbaérettségi

Kütyük

Lezárult az online próbaérettségi

Az élen egy budapesti gimnázium végzett, de a versenynek volt résztvevője Bulgáriából is.

Már másodszor került megrendezésre az a másfél hónapos internetes verseny, mely révén az idén érettségiző diákok jó képet kaphatnak tudásukról a nagy megmérettetés előtt. A március 16-án indult próbaérettségi (illetve próbafelvételi) során az Interneten irodalomból és történelemből tehettek próbát a felnőttkort elérő nebulók. A szervezői feladatokat ellátó Felvételi Információs Szolgálat közlése szerint a feladatok az érettségi és a felvételi teljes lexikális adatbázisából épültek fel, hozzávetőleg negyvenezer kérdésre lehetett választ adni.

Nemrég lezárult a Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) versenye: a mintegy 35 ezer regisztrált játékos ötven nap alatt hetvenezerszer tette próbára tudását. A megmérettetésre több mint 1100 magyarországi és határon túli középiskolából jelentkeztek tanárok és diákok (bár a lehetőség a már végzett felnőttek előtt is nyitva állt); a legtávolabb élő versenyző Szófiából nevezett. Ez szép előrelépés a tavalyi eredményekhez képest: 2003-ban 733 középiskola és körülbelül 15 ezer diák vett részt a kihíváson.

Az idei verseny legszorgalmasabb játékosa 674 mérkőzésével csaknem négymillió pontot gyűjtött. Az iskolák rangsorának elejére a fővárosi Piarista Gimnázium került, második a győri Révai Miklós Gimnázium lett, a dobogó alsó fokára pedig a Fazekas Mihály Gimnázium jutott. Hivatalos eredményhirdetés június 5-én lesz, ahol értékes nyereményeket osztanak szét a győztesek között.

Szeptembertől tovább bővül a letesztelhető ismeretek köre: az irodalom és a történelem mellett a matematika is szerepelni fog már az oldal kínálatában, a kétszintű érettségi rendszer követelményrendszeréhez igazodva.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő