Connect with us

1 TB-nyi e-mailkapacitás tévedésből

Kütyük

1 TB-nyi e-mailkapacitás tévedésből

A Google nagy port kavart Gmail szolgáltatásának néhány használója azt vette észre, hogy hirtelen drasztikusan megnőtt a rendelkezésre álló tárolóhely.

1 GB-nyi tárhely e-maileknek. Hihetetlen? Pedig igaz. A Google másfél hónapja jelentette be, hogy ekkora, hétköznapi felhasználó számára gyakorlatilag korlátlan kapacitást bocsát a szolgáltatását igénybe vevők számára. Az egyelőre tesztelési fázisban levő megoldás révén az internetes cég további bevételekre szeretne szert tenni, s nem utolsósorban az e-mailpiac jelentős részét is szeretné magáénak tudni. Éppen ezért profitálni is kíván a szolgáltatásból, mégpedig úgy, hogy automatizáltan, egy program révén átolvastatja a bejövő és kimenő leveleket, majd tartalomfüggő reklámokat szúr bele az egyes e-mailekbe.

Nos, egy programozási hiba miatt ez az eddig példa nélkül álló kapacitás is drasztikusan megnövekedett egyeseknek – egy rövid időre legalábbis. Egy, a szolgáltatásban bekövetkezett programhiba miatt 1000 GB-ra, azaz közel egy terabyte-ra nőtt néhány Gmail-felhasználó postafiókjának férőhelye. Az internetes cég elismerte, hogy anomálisa lépett fel a rendszerben, és megszüntette az állapotot. ˝Egy hiba miatt történt, de már dolgozunk a javításán.˝ – nyilatkozta még kedden Nate Tyler, a Google szóvivője.

A Gmail egyébként felkavarta az e-mailszolgáltatások állóvizét: a Yahoo és néhány kisebb cég is (például a Spymac) bejelentették hasonló lehetőségeik továbbfejlesztését. A Google bejelentése azonban kiváltotta a magánszféra védelméért aggódók felszólalását is – Kalifornia államban például azt tervezik, hogy úgy, ahogy van, betiltják az egész szolgáltatást, annak az egyéni titkokat sértő megoldása szerint. Hasonló tiltakozással már Nagy-Britanniában is éltek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom