Connect with us

technokrata

Láthatáron az első 6 megapixeles kamerás mobiltelefonok

Kütyük

Láthatáron az első 6 megapixeles kamerás mobiltelefonok

A CDMA szabvány tulajdonosaként jegyzett és számos egyéb mobiltelefonos technológia licenszjogait birtokló Qualcomm bejelentette legújabb, 7000-es sorozatba tartozó mobil képfeldolgozó mikrochipjeit.

Az úgynevezett ˝all-in-one˝ kialakítású 7000-es sorozatú processzoroknak köszönhetően hamarosan megjelenhetnek majd a piacon az első igazán nagy felbontású digitális fényképezőgépes mobilok, melyek akár 6 megapixeles felbontású fotók készítésére is alkalmasak lesznek.

Mint ismeretes, Európában a kereskedelmi forgalomban kapható kamerás készülékek túlnyomó többsége VGA, vagy annál is kisebb felbontású fényképezőgéppel ˝büszkélkedhet˝ és alig pár hónapja jelentek meg a piacon az első 1 megapixeles felbontású modellek. Japánban egy ideje már 2 megapixeles kamerás mobiltelefonokat is lehet vásárolni, sőt a Sharp a napokban bejelentette a világ első 2x-es optikai zoom szolgáltatással felvértezett 2 megapixeles kamerás készülékét.

Egyelőre kérdéses, hogy az első 6 megapixeles kamerás mobilok mikor jelennek majd meg a piacon, többek közt azért is, mert az általuk készített fényképek rendkívül nagy méretűek lesznek, vagyis meglehetősen sok és persze drága memóriát kell majd beléjük tenni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle