Connect with us

technokrata

Három új Axim PDA a Delltől

Kütyük

Három új Axim PDA a Delltől

A Dell három vadonatúj, Axim sorozatú kéziszámítógéppel rukkolt elő, melyek most először Bluetooth kompatibilitást kínálnak a felhasználóknak, és megtalálhatóak bennük az Intel legújabb mobil mikroprocesszorai.

Az új Axim X30-as modellek közül kettő támogatja a 802.11b Wi-Fi, illetve Bluetooth vezeték nélküli adatátviteli szabványokat, a harmadik újdonság azonban semmilyen vezeték nélküli szolgáltatással nem kompatibilis.

Mindhárom Dell készülékben az Intel PXA270 típusjelzésű XScale processzorai teljesítenek szolgálatot, melyek egyébként alig egy hónapja mutatkoztak be a piacon. A korábban Bulverde fejlesztési kódnevet viselt chipeket kifejezetten úgy tervezték, hogy segítségükkel notebook közeli teljesítmény legyen elérhető már a kéziszámítógépeken, még pedig oly módon, hogy a fogyasztás a lehető legalacsonyabb maradjon. A belépőszintű, illetve a középkategóriás Dell PDA-ban a chip 312 MHz-es frekvenciájú változata, a csúcsmodellben pedig a processzor 624 MHz-en ketyegő verziója lelhető fel.

A Microsoft-féle Windows Mobile 2003 SE operációs rendszer köré épülő Dell kéziszámítógépek közös vonása a 3,5 colos képátlójú, QVGA felbontású TFT (Thin Film Transistor) folyadékkristályos kijelző, valamint az SD (Secure Digital) memóriakártyák fogadására hivatott bővítőhely. Az új Dell Axim PDA-k hamarosan kaphatóak lesznek a piacon, még pedig 199 dolláros, 249 dolláros, illetve 349 dolláros árakon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle