Connect with us

technokrata

Ezer ADSL-előfizető az Emitelnél

Kütyük

Ezer ADSL-előfizető az Emitelnél

Az Emitel a 77-es kiskunhalasi, a 78-as kiskőrösi és a 79-es bajai primer körzeteiben immáron az ezredik ADSL-előfizetőt mondhatja magáénak a társaság.

A szolgáltatás elindítását az Ericsson Magyarországgal 2003. április 25-én kötött szerződés tette lehetővé, amely az újonnan kifejlesztett Ethernet DSL Access (EDA) rendszer telepítését foglalta magába. A szolgáltatás bevezetése az első időszakban csak a nagyobb városokra korlátozódott, majd az előfizetők igénye alapján az Emitel továbbfejlesztette és kiterjesztette ADSL-hálózatát a kisebb lélekszámú településekre is.

A szolgáltatás jelenleg 67 településen vehető igénybe, s a közeljövőben további 9 település kapcsolódik be az ADSL vérkeringésébe a dél-alföldi régióban. Az alacsony lakosszámú településeken végrehajtott, gyorsütemű fejlesztéseket az Informatikai és Hírközlési Minisztériumhoz benyújtott sikeres pályázatok segítették.

Az Ericsson Ethernet DSL (EDA) rendszerének koncepciója gyökeresen szakít a hagyományos távközlési berendezések filozófiájával és nyit az IP integráció felé. Az EDA megoldás előnye a hagyományos DSL rendszerekkel szemben, hogy skálázhatósága segítségével kis költséggel és helyigénnyel lehetővé teszi olyan szélessávú összeköttetés létrehozását, amely a ritkán lakott, kisebb településeken is elérhetővé teszi a multimédia és egyéb adatszolgáltatások elérését. Ezáltal gazdaságos a fenntartása és karbantartása is. A költségek alacsonyan tarthatók, s a szolgáltatás havi díja 384 illetve 512 kbps letöltési sebességű, korlátlan internet-hozzáférést nyújt minden időszakban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp