Connect with us

technokrata

Az Intel komoly 3G és WiMAX tervekkel rendelkezik

Kütyük

Az Intel komoly 3G és WiMAX tervekkel rendelkezik

A világ legnagyobb chipgyártó cégeként jegyzett Intel bejelentette, hogy a jövőben minden korábbinál nagyobb figyelmet kíván szentelni a harmadik generációs mobil technológiáknak, illetve a WiMAX-nak.

Az Intel szerint a jelenlegi vezeték nélküli adatátviteli technológiák közül a WLAN hátránya, hogy csak az egyelőre kis számú hot-spotok közelében használható, a GPRS-t pedig elsősorban alacsony sebessége miatt éri sok kritika. A felhasználók lényegében bárhol és bármikor nagy sebességgel szeretnének internetezni, és itt jön be a képbe a 3G, illetve a WiMAX.

A WiMAX technológia révén akár 70 Mbit/s-os adatátviteli sebesség is elérhető, még pedig a hozzáférési pont akár 40-50 kilométeres körzetében, a következő generációs mobiltelefonos technológia, a 3G pedig elméletben 2 Mbit/s-os sebességre is képes, ami persze nagy mértékben függ a hálózat beállításaitól, illetve terheltségétől. A WiMAX-ot főleg az Intel és a világ elsőszámú mobiltelefon gyártója, a Nokia támogatja, a 3G-ben pedig ezen két cégen kívül rengeteg vállalat nagyon komoly fantáziát lát.

Azzal kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információink, hogy az Intel mikor jelenik majd meg a piacon első saját fejlesztésű WiMAX, illetve 3G termékeivel.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp