Connect with us

technokrata

Somogyban található a legjobb internetes önkormányzati portál

Kütyük

Somogyban található a legjobb internetes önkormányzati portál

Somogy megye önkormányzata nyerte el idén az ország legjobb internetes önkormányzati portálja díjat.

A Somogy Megyei Önkormányzat elnöke, Gyenesei István elmondta, hogy a honlapnak havonta átlagosan 7-10 ezer látogatója van, s a világ 30 országából nyitották már meg a portált. Az elmúlt négy év eredményeit összefoglalva közölte, hogy nagy erőfeszítéseket tettek a megye önkormányzati informatikai infrastruktúrájának javítása érdekében: kiépítették a megyei területfejlesztési információs rendszert, új ügyviteli rendszert működtetnek, a testület munkáját segítő informatikai adattárakat hoztak létre, valamint a szakmai feladatok koordinálására a hivatalon belül megalakult egy informatikai iroda.

Gyenesei hozzáfűzte, hogy a megyei önkormányzati intézmények 95 százaléka már bekapcsolódott az informatikai rendszerbe, illetőleg a 245 település közül mára 97-nek van saját honlapja. Ez mindenképpen szép eredmény, mivel ezzel jóval meghaladják az országos átlagot. Egyúttal munkalehetőségeket is létrehoztak, mivel megkezdődhetett a kistérségi portálok fejlesztése. Ráadásul a térségben – az országos átlagot meghaladóan – 170 önkormányzati hivatalban van e-mail elérhetőség, amelyet 65 százalékuk használ is.

˝Somogy megye számára a jövőben komoly kihívást jelent, hogy felszámoljuk a jelenlegi digitális szakadékot, amely ma még az egyes települések között mutatkozik.˝ – mondta az elnök. Gyenesei kiemelte, hogy több szolgáltatóval is zajlanak a tárgyalások a Dráva-mente, a Tab környéki, a Nagybajom-Kadarkút és a Marcali kistérség info-kommunikációs elérhetősége érdekében. A közgyűlés elnöke megemlítette azt a kezdeményezést is, mely révén szeretnék elérni, hogy a megyehatárt jelölő táblákon szerepeljen az önkormányzat internetes portáljának elérhetősége is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp