Connect with us

technokrata

Dr. Infó – hivatalos online információk betegségekről, gyógyszerekről magyarul

Kütyük

Dr. Infó – hivatalos online információk betegségekről, gyógyszerekről magyarul

Az egészségügyi tárca által indított, angol mintára készített Dr. Infó webhely a tájékozódók számára kínál információkat konkrét betegségekről, gyógyszerekről és az egészségügyi ellátórendszerről.

A 06-40-374-636-os (06-40-DRI-NFO) telefonszámon helyi tarifa mellett is elérhető szolgáltatás megnyitóján részt vett Medgyessy Péter miniszterelnök és Kökény Mihály egészségügyi miniszter is, aki szerint a tájékoztatórendszer segítségével több információhoz juthatnak a betegek, és megszűnhet a kiszolgáltatottságuk. A webhely kezdetben három témakörben nyújt tájékoztatást – telefonálni akkor érdemes, ha valaki az egészségügyi ellátórendszerről, általánosan egyes betegségről vagy egyes gyógyszerről szeretne információt kapni. Az információ hiteles forrásból, az ÁNTSZ és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár adatnyilvántartásából, a Gyógyszer a családban és az Orvos a családban kiadványokból, valamint a törzskönyvezett gyógyszerek adatbázisából származik.

Amint azt a miniszter a sajtótájékoztatón elmondta, a Dr. Infó az angol NHSDirect rendszert alapul véve készülhetett el. A brit tapasztalatok szerint a telefonos információ hatására közel harmadával csökkent a felesleges mentőhívások száma, így ahol valóban szükség volt a gyors segítségre, oda hamarabb eljutottak a szakemberek. Ugyanakkor a vonal másik végén ülő, magasan képzett mentősök nem adnak választ konkrét orvosi problémára, a telefonos konzultáció nem helyettesíti az orvosnál tett látogatást – közölte Kökény Mihály.

A bemutatón elhangzott az is, hogy a szolgáltatást néhány hónapon belül egészségügyi tanácsadással szeretnék továbbfejleszteni, ezenfelül tervbe van véve a helyi sürgősségi ellátással és mentőszervezetekkel való kapcsolat kiépítésének projektje is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle