Connect with us

Hirdetés

technokrata

Következő generációs Cisco router

Kütyük

Következő generációs Cisco router

Több információ is kiszivárgott a Cisco Systems május 25-én debütáló következő generációs routerének részleteiről.

A HFR (Huge Fast Router) kódnevet viselő eszköz bejelentése az egyik leginkább érdeklődéssel várt esemény lesz a hálózati termékek piacán az idei év első felében; annak ellenére, hogy elemzők szerint a router(család) piacra lépése kezdetben nem hoz nagy változásokat. Ennek több oka is van: elsőként az, hogy a rivális Juniper Networks most kapható csúcskategóriás készülékeinek teljesítményét csak kismértékben haladja meg a Cisco új üdvöskéje, másrészt többen tudni vélik, hogy a termék kezdetben híján lesz néhány fontos szoftverfunkciónak. Ezenkívül a Cisco operációs rendszere (Internetwork Operating System – IOS) új változatának alkalmazása is kivárásra készteti a célpiacot.

Az eszköz 16 slottal bíró vázat kap, s routoló kapacitása elérheti az 1,2 terabitet másodpercenként. Ez lesz a világon az első olyan router, mely támogatja a 40 gigabit/másodperces interfészeket. A Deutsche Telekom és a Sprint már jelenleg is tesztelik a HFR-t, s az AT&T és az MCI is bejelentette, hogy érdeklődik a készülék vizsgálatáról.

Kiszivárgott, hogy a HFR (jelenlegi állapotában) nemszabványos rackbe fér csak bele. A megszokott 19 col szélesség helyett a HFR 23 colos szélességgel bíró racket igényel magának – igaz, a router második változata (melynek megjelenését a következő évre várják) már bele fog férni a standard rackbe. Talán nem nagy hátrány (a technológia kevésbé elterjedt mivolta miatt), de értesülések szerint a HFR első változata nem támogatja teljes mértékben az Internet protokoll következő generációs szabványát, az IPv6-ot (az IPv6 Unicastot igen, de az IPv6 Multicastot nem).

Az MPLS (multiprotocol label switching) néhány funkciójának is híján lesz a Cisco routere, legalábbis a nemhivatalos értesülések szerint. Hamarosan azonban minden kiderül, hiszen már nincsen messze a hivatalos bejelentés.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés