Connect with us

technokrata

Hungarotel: szélessávú hálózati elérés Ericsson Ethernet DSL-lel

Kütyük

Hungarotel: szélessávú hálózati elérés Ericsson Ethernet DSL-lel

A Hungarotel az Ericsson Ethernet DSL Access (EDA) megoldásával minden eddiginél olcsóbban, gyorsabban és egyszerűbben építheti ki saját ADSL hálózatát – így akár 10-12 előfizetőt is nyereségesen ki tud szolgálni. Az EDA koncepciója gyökeresen szakít a hagyományos távközlési berendezések filozófiájával, és nyit az IP-alapú adat-, hang- és videó szolgáltatások integrációja felé.

A Hungarotel – a 32-, 66-, 68-, 89-, 95-ös primer körzetek távközlési szolgáltatója – 2003. áprilisában kezdte meg a társaság szolgáltatási területén a GloboNet ADSL szélessávú Internet-szolgáltatás értékesítését. A 120 millió forintos beruházás eredményeként 2003. októberétől – a műszaki lehetőségek függvényében – már minden 10.000 fő feletti településen elérhető volt az ADSL szolgáltatás, amely több mint 50%-os lefedettséget jelentett.

Az Ethernet DSL Access (EDA) technológia lényege, hogy a hagyományos ADSL kiépítéstől eltérően nincs szükség viszonylag drága ATM alapú felhordóhálózatra, helyette költséghatékony Ethernet hálózati elemek használhatók. A nagy kapacitású központi ADSL berendezésekkel szemben az Ericsson Ethernet DSL Access technológia már egészen kicsi előfizetői bázis kiszolgálására is alkalmas egységekből épül fel, ugyanakkor szinte korlátlanul bővíthető. A rendszer lehetővé teszi a multimédiás tartalom és egyéb adatszolgáltatások elérését is.

„Örömünkre szolgál, hogy a Hungarotel révén immár a negyedik magyar szolgáltató választotta az EDA-rendszert. Így az Ericsson is hozzájárulhat a szélessávú szolgáltatások gyors és széleskörű elterjedéséhez, amely nagy lépést jelent az információs társadalom felé.” – nyilatkozta Korossy-Khayll Gábor, az Ericsson Magyarország kereskedelmi igazgatója.

“A már elindult fejlesztéseink hatására 2004 május közepétől további 120.000 lakos számára érhető el potenciálisan az ADSL, így a szolgáltatási területeinken élők 72%-a internetezhet szélessávon, összesen mintegy félszáz településen.” – mondta Ole Bertram a Hungarotel elnök-vezérigazgatója. A szolgáltató a jövőben is folytatni kívánja a szélessávú Internet-elérés fejlesztését, így a lakosságszámra vetített ellátottság az év végére elérheti a 85%-ot.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp