Connect with us

technokrata

Az E3 2004 kiállításon a Nokia bemutatja a Pathway to Glory játékot

Kütyük

Az E3 2004 kiállításon a Nokia bemutatja a Pathway to Glory játékot

A Nokia ma újabb részleteket közölt a világszerte nagy izgalommal várt eseményekben gazdag, többszereplős N-Gage stratégiai játékról, a Pathway to Glory-ról.

A második világháború idején zajló játékban a játékosok saját szakaszuk élén történelmileg helytálló küldetésekben vesznek részt, és valós idejű csatákat vívnak a világ más játékosaival. A résztvevők az N-Gage Arénában együttműködve harcolhatnak a Világ Csataterén, vagy maximum hatan helyi többszereplős játékot indítanak el a Bluetooth vezeték nélküli technológia révén.

˝A Pathway to Glory kiváló példája annak, hogy az N-Gage platform szolgáltatásainak kiaknázásával mire lehetnek képesek a játékok˝ – mondta Pasi Pölönen, a Nokia játék üzletágának játékkiadásért felelős igazgatója. ˝A Pathway to Glory egyedülálló funkciói, például az együttműködés igénye, a játék során használt kommunikációs rendszer, az akciókban folyamatosan elszenvedett károk, és a világranglista olyan hihetetlenül lenyűgöző játékot eredményez, amelyet világszerte élveznek majd a felhasználók˝.

A Pathway to Glory Normandiától Szicíliáig a második világháború valós színtereire viszi el a játékosokat. A játékosoknak a legmesszemenőbb módon valósághű, háború által megtépett világban kell okosan vezetniük és irányítaniuk csapatukat, miközben hitelesen megjelenített második világháborús fegyverek és hatalmas járműpark áll rendelkezésükre. A játék során elért sikereket a második világháborúban használt katonai rangokkal ismerik el.

A Pathway to Glory gazdag grafikája több mint 800 eltérő szereplőt és száz helyszín-illusztrációt jelenít meg, a figurák pedig 13 nyelven képesek megszólalni. A játékosok tizenegy ország katonáit irányíthatják, köztük az amerikai, a brit, a francia, a kanadai, a lengyel, és még további más hadseregeket.

˝A Pathway to Glory kézben tartott készüléken eddig nem látott módon gazdag és lebilincselő játékélményt nyújt˝ – mondta Toni Virhiä, a Pathway to Glory gyártója. A Nokia a második világháborúval foglalkozó szakemberekkel konzultált, valós helyszíneket fényképezett le, és több mint 150 finn katona segítségével rögzítette a katonás mozdulatokat. A lebilincselő játék és az N-Gage többszereplős szolgáltatásai mellett ezek a részletek jelzik, hogy a Nokia magasra tette a mércét a mobiljátékok realizmusa terén.

˝Teljesen újat akartunk alkotni a játék megjelenése terén. A gyártás kezdete előtt megtervezett több száz prototípus alakította ki a különleges, Világ Csatatere többszereplős rendszert, amely fejlett közösségi szolgáltatásokat, az egész világra átfogó csatatérképeket, és csatatér-látványt kínál˝ – tette hozzá Toni Virhiä.

A játék vezérfonalául egy hadművelet szolgál, amely 14 egyéni küldetést tartalmaz. A küldetést a Bluetooth vezeték nélküli technológiának köszönhetően akár négy játékos közösen is teljesítheti. Az egyedülálló ˝mobilközösségi háború˝-üzemmód tizenkét többszereplős küldetésből és négy eltérő hadműveletből áll, amelyben Bluetooth révén a helyi csatatéren, illetve az N-Gage Aréna Világ Csataterén hatan vehetnek részt. Minden szinten használhatjuk a Hot Seat rendszert, ami azt jelenti, hogy a barátok egy N-Gage készüléken osztozva folyamatosan játszhatnak egymás ellen.

A Pathway to Glory hibrid valós idejű játékfunkciói a forradalmi ˝Interrupt˝ (megszakító) mechanizmus segítségével valósulnak meg. Ez azt jelenti, hogy a játékosok az ellenséges hadmozdulatok során katonáik elérhető akciópontjait pozíciójuk védelmére használhatják. Dönteniük kell a játékos embereinek elhelyezéséről, és a védelem módjának meghatározásáról. Az ezt követő akció során a játékosok valós időben követhetik a kibontakozó eseményeket és saját csapatuk csatatéri reakcióit, vagy ellenfelük lépéseinek nyomon követése érdekében tanulmányozhatják az aktív, valós idejű csatatérképet, és eltervezhetik a következő lépést.

A Pathway to Glory a Nokia által megalkotott, eredeti játék, amelyet külön erre a célra létrejött Nokia stúdió készített el. A játék előreláthatóan 2004 utolsó negyedévében jelenik meg. A játék működő verzióját a nyilvánosság előtt első ízben a los angeles-i Electronic Entertainment Expo (E3) Nokia pavilonjában mutatják be 2004. május 12. és 14. között.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle