Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung 5 megapixeles kamerás mobilt fejleszt

Kütyük

A Samsung 5 megapixeles kamerás mobilt fejleszt

A Samsung munkatársai a napokban beszámoltak a vállalat közeljövőt érintő mobiltelefonos terveiről, így például többek közt elárulták, hogy még az idei esztendőben piacra fog kerülni egy olyan készülék, mely egyrészt 15 fps sebességű videoanyagok rögzítésére képes, másrészt pedig IVM (Instant Video Messaging) szolgáltatásokkal rendelkezik.


Ez azonban még csak a kezdet, ugyanis a dél-koreai székhelyű cég jövőre LED, illetve igazi vaku modullal szerelt, optikai fókusz mechanizmussal büszkélkedő, 2 megapixeles felbontású kamerás mobilokkal fog előrukkolni. Akinek esetleg ez sem lenne elegendő, megnyugodhat, hiszen hamarosan fel fognak tűnni a Samsung kínálatában az első 5 megapixeles felbontású digitális fényképezőgéppel szerelt telefonok.

A bejelentés kapcsán szó esett arról, hogy az újgenerációs kamerás mobilokba szerelt lencsék minden korábbinál gyorsabb és pontosabb autófókuszt tesznek lehetővé, ezenkívül pedig ezen készülékek digitális zoomja is fel fog gyorsulni. Az ismertetett fejlesztések természetesen megdrágítják a mobilokba szerelt CMOS képérzékelőket. A Samsung szerint az idei év utolsó negyedévében egy 2 megapixeles felbontású, MPEG-4 kompatibilis kamerás modul megközelítőleg 20 dollárba fog kerülni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés