Connect with us

technokrata

Zenék az MTV-ről

Kütyük

Zenék az MTV-ről

Az MTV Networks is úgy döntött, hogy fizetős online zeneletöltő szolgáltatást indít útjára, azaz belép erre az egyébként is egyre zsúfoltabbá váló piacra.

Még az idén piacra kerülhet az MTV Networks zeneletöltő szolgáltatás, melynek hátterét a MusicNet adná. A közismert zenei televíziós csatorna így egy újabb nagy név lesz, amelyik beszáll erre a tavaly tavasz óta egyre jobban forrongó piacra. A tervek nyilvánosságra kerülését még sem a Viacom (az MTV ennek egy alegysége), sem a RealNetworks (a MusicNet egyik tulajdonosa) nem kívánta kommentálni.

A MusicNet egy b2b (business to business) szolgáltatásokat nyújtó vállalat, mely komplett megoldásokat kínál az érdeklődőknek: a technológia mellett az infrastruktúra kialakításában és a licencelt zenék biztosításában is segít a vele kapcsolatban levő cégeknek. Például a Time Warner America Online-nal és a Virgin Grouppal is szerződésben áll – az utóbbi Windows Media Audio formátumban, míg az AOL a RealNetworks tulajdonát képező file-formátumban fogja kínálni zenéit. Az, hogy az MTV melyik megoldást választja majd, még egyelőre nem ismert, mint ahogyan az sem, hogy az MTV szolgáltatásának igénybevétele dalonként kerül-e majd egy kis összegbe vagy egy kicsivel többért korlátlan streming tartalmat kínál-e a televíziós csatornát is működtető társaság.

A hozzávetőleg 80 millió háztartásban elérhető MTV üzemeltetői ugyanabban reménykednek, amiben a Napster a tavalyi év végén: bíznak a márkanév ismertségében. Ez már a Napsternek is bejött, igaz, ez utóbbi nem vált a fizetős letöltések urává, de gyakorlatilag a semmiből emelkedett ki, s tett szert nagy népszerűségre. A ringben ugyanakkor olyan óriásokkal is meg kell küzdenie, mint a Sony, mely a múlt héten jelentette be saját online zeneszolgáltatását, a Sony Connectet.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle