Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új adatátviteli technológiát tesztel a Vodafone

Kütyük

Új adatátviteli technológiát tesztel a Vodafone

A Vodafone Japánban egy nagy sávszélességgel, illetve alacsony válaszidővel kecsegtető új vezeték nélküli adatátviteli technológiával kísérletezik.

A mobil operátor munkatársai bejelentették, hogy a Vodafone először a japán fővárosban, Tokióban folytat majd kísérleteket az úgynevezett OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing) technológiával. A Vodafone képviselői a bejelentés kapcsán hangsúlyozták, hogy a vállalat továbbra is a WCDMA alapú 3G megoldások elkötelezett híve, azonban emellett tapasztalatokat szeretne gyűjteni az olyan új technológiák kapcsán is, mint amilyen például az említett OFDM, vagy a HSDPA.

Az OFDM a WCDMA és a cdma2000 rendszerű harmadik generációs szolgáltatások versenytársa, azonban azoktól eltérően aszimmetrikus, vagyis elsősorban adat- és nem hangszolgáltatásokra van optimalizálva. Az OFDM teljesen más elven működik, mint a hagyományos CDMA, vagy TDMA és leginkább a vezetékes szélessávú kapcsolatokhoz hasonlítható.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Vodafone milyen hosszú távú tervekkel rendelkezik OFDM ügyben, erre minden bizonnyal az első teszteredmények és gyakorlati tapasztalatok megszerzése után kapunk majd választ.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés