Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internetes fogyasztói klub az olcsóbb mobiltelefonálásért

Kütyük

Internetes fogyasztói klub az olcsóbb mobiltelefonálásért

2004. május 1-jén, a mobil számhordozhatóságot lehetővé tévő törvény életbe lépésének napján elindult a Csatlakozz.hu weboldal.

A Csatlakozz.hu címen elérhető fogyasztói klub alapötletét a mobil számhordozhatóságot biztósító törvény adta, mely 2004. május 1-jétől lehetővé teszi a mobilszolgáltató váltást úgy, hogy az ügyfél a jelenlegi teljes hívószámát megtarthatja, beleértve a 20-as, 30-as, 70-es előtagot is.

Kedvezőbb díjcsomagok, tarifák érdekében indult a kezdeményezés: a szervezők azoknak a mobiltulajdonosoknak a kötelezettség nélküli jelentkezését várják, akik régi számukat megtartva, egy kedvezőbb tarifacsomaggal új szolgáltatóhoz pártolnának.

A kockázat nincs: néhány adatot kérnek csupán a weblap üzemeltetői (például nevet vagy telefonszámot nem), és arra is felhívják a figyelmet, hogy a regisztráció nem jelent elkötelezettséget. A fogyasztói klub életrehívóinak érvelése szerint több tízezer főnyi új ügyfélért a szolgáltatók már hajlanának olcsóbb tarifákat, vagy más kedvezményt nyújtani.

Maga a kezdeményezés – mely olyannyira nem új jelenség, hogy a fogyasztóvédelmi törvény fogyasztói klubként nevesíti az áruk, szolgáltatások olcsóbb megszerzésére szövetkező vásárlókat, ügyfeleket – sem a hétköznapokban, sem az interneten nem ismeretlen, ám a távközlési piacon még ilyen jellegű csoportosulás nem jött létre.

A Csatlakozz.hu létrehozói több tízezres érdeklődő táborra számítanak, ami nem irreális elvárás, hiszen a felmérések is úgy találták, hogy 70-140 ezer mobilhasználó él majd a számhordozás lehetőségével, melyek nagy része az internet segítségével elérhető.

A május 1-jén indult Csatlakozz.hu weboldal már most nagy népszerűségnek örvend: egy hét leforgása alatt a fogyasztói klub híre ˝e-mailről e-mailre˝ terjedt, a weboldalt több mint 15 ezren keresték fel, s közel 5 ezer ember csatlakozott is a fogyasztói klubhoz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés