Connect with us

technokrata

Internetes fogyasztói klub az olcsóbb mobiltelefonálásért

Kütyük

Internetes fogyasztói klub az olcsóbb mobiltelefonálásért

2004. május 1-jén, a mobil számhordozhatóságot lehetővé tévő törvény életbe lépésének napján elindult a Csatlakozz.hu weboldal.

A Csatlakozz.hu címen elérhető fogyasztói klub alapötletét a mobil számhordozhatóságot biztósító törvény adta, mely 2004. május 1-jétől lehetővé teszi a mobilszolgáltató váltást úgy, hogy az ügyfél a jelenlegi teljes hívószámát megtarthatja, beleértve a 20-as, 30-as, 70-es előtagot is.

Kedvezőbb díjcsomagok, tarifák érdekében indult a kezdeményezés: a szervezők azoknak a mobiltulajdonosoknak a kötelezettség nélküli jelentkezését várják, akik régi számukat megtartva, egy kedvezőbb tarifacsomaggal új szolgáltatóhoz pártolnának.

A kockázat nincs: néhány adatot kérnek csupán a weblap üzemeltetői (például nevet vagy telefonszámot nem), és arra is felhívják a figyelmet, hogy a regisztráció nem jelent elkötelezettséget. A fogyasztói klub életrehívóinak érvelése szerint több tízezer főnyi új ügyfélért a szolgáltatók már hajlanának olcsóbb tarifákat, vagy más kedvezményt nyújtani.

Maga a kezdeményezés – mely olyannyira nem új jelenség, hogy a fogyasztóvédelmi törvény fogyasztói klubként nevesíti az áruk, szolgáltatások olcsóbb megszerzésére szövetkező vásárlókat, ügyfeleket – sem a hétköznapokban, sem az interneten nem ismeretlen, ám a távközlési piacon még ilyen jellegű csoportosulás nem jött létre.

A Csatlakozz.hu létrehozói több tízezres érdeklődő táborra számítanak, ami nem irreális elvárás, hiszen a felmérések is úgy találták, hogy 70-140 ezer mobilhasználó él majd a számhordozás lehetőségével, melyek nagy része az internet segítségével elérhető.

A május 1-jén indult Csatlakozz.hu weboldal már most nagy népszerűségnek örvend: egy hét leforgása alatt a fogyasztói klub híre ˝e-mailről e-mailre˝ terjedt, a weboldalt több mint 15 ezren keresték fel, s közel 5 ezer ember csatlakozott is a fogyasztói klubhoz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp