Connect with us

technokrata

Ingyenes Internet-hozzáférés az A38 hajón

Kütyük

Ingyenes Internet-hozzáférés az A38 hajón

Az A38 hajó a zenei rendezvényeken kívül az A38 irodalmi, képzőművészeti és filmes programoknak is otthont ad, valamint lehetőséget nyújt viták, eszmecserék megrendezésére, illetve kísérletezésre és oktatásra is.

A XXI. század egyik fő technológiai kihívása a felhasználók helytől és időtől független kiszolgálása megfelelő sebességű, vezeték nélküli kommunikációs megoldásokkal. Hazánkban is növekszik azon helyeknek a száma, ahol Wifi képes eszközzel bárki számára elérhető a Világháló. Az A38 hajó is egy ilyen úgynevezett hotspottá vált a megfelelő technikai háttér kiépítése során. A hajón lehetővé vált a vendégek számára az ingyenes, kötöttségek nélküli Internet-csatlakozás; az étterem területén ugyanis kiépítették az ingyenesen használható Wifi kapcsolatot, illetve az Orr Bárban található Internet-kávézó használata is díjmentes.

A Wifi az IEEE 802.11b nevű szabvány közérthető elnevezése. Működési elve hasonló a közismert, számos eszközbe beépített Bluetooth kommunikációhoz, amely segítségével néhány méteres körzeten belül kapcsolat teremthető az erre alkalmas eszközök között (például mobiltelefon – headset). A Wifi leendő sikereinek egyik lehetséges oka, hogy az ingyenesen használható frekvenciatartományban működik, így használatáért nem kell licencdíjat fizetni. Ezen kívül viszonylag olcsó eszközök segítségével nagy sebességű (maximum 11 Megabit/sec), főleg beltéri használatra alkalmas vezeték nélküli hálózat alakítható ki. Hatósugara zárt térben 30-90 méter közé tehető.

A drótnélküli csatlakozási pontot a HuWiCo (Hungarian Wireless Community) nonprofit egyesület építette ki. Az egyesület célja, hogy a más országokban már igen széles körben elterjedt vezeték nélküli technológiákat ismertesse és népszerűsítse hazánkban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp