Connect with us

technokrata

A Vodafone a Nokiát választja az ausztrál és az új-zélandi 3G hálózat szállítójául

Kütyük

A Vodafone a Nokiát választja az ausztrál és az új-zélandi 3G hálózat szállítójául

A Vodafone a Nokiával kötött szerződést a Vodafone Australia és a Vodafone New Zealand WCDMA 3G hálózati infrastruktúrájának szállításáról.

A megállapodás értelmében a Nokia teljes 3G gerinc- és rádióhálózatot szállít, valamint kiegészítő szolgáltatásokat biztosít a hálózat üzemeltetéséhez. A szerződés szerint a Vodafone a Vodafone Australia létező GSM és GPRS gerinchálózati berendezéseinek kulcsfontosságú elemeit Nokia központokra cserélheti.

A megállapodásnak köszönhetően a Vodafone ügyfelei hamarosan nagysebességű 3G hálózaton élvezhetik majd a legfrissebb mobilszolgáltatásokat. A 3G hatékonyan biztosítja a jövőbeli gazdag multimédiás szolgáltatásokhoz szükséges sebességet és kapacitást, a mobiltartalmak fogyasztói így nagyszerű teljesítményt élvezhetnek majd.

A szállítások hamarosan elkezdődnek, a 3G szolgáltatás pedig előreláthatólag 2005 közepén indul el.

A megoldás mielőbbi indulása érdekében a Nokia a hálózati berendezések szállításán és kiépítésén túl hálózattervezést, optimalizálást, telepítést és egyéb szolgáltatásokat is biztosít.

A Nokia a szerződés értelmében ún. kiegészítő szolgáltatás keretében 3G hálózatkezelést és karbantartást is biztosít, amely többek között a hálózat felügyeletére, karbantartására és kezelésére terjed ki. A működési hatékonyság javítása érdekében a megállapodás a Nokia NetAct hálózat- és szolgáltatásirányító megoldás funkcióit is magába foglalja.

˝A Nokia 3G kínálatával a berendezések és a szolgáltatások terén egyaránt rendkívül elégedettek vagyunk˝ – mondta Jeni Mundy, a Vodafone New Zealand műszaki igazgatója. ˝A Nokia szilárdan elkötelezettnek bizonyult a versenyképes áron elérhető, jó minőségű rendszerek iránti igényeink mellett. Egyetértünk abban is, hogy a jövőre való felkészültség rendkívül fontos. Biztosak vagyunk benne, hogy a 3G további előnyökkel szolgál ügyfeleink számára˝.

˝Örömmel dolgozunk együtt a Vodafone-nal, hogy ezeken a fontos piacokon is bevezessük a 3G-t˝ – mondta Mika Vehvilainen, a Nokia Networks üzletágának alelnöke. ˝Az utóbbi évtizedben a WCDMA 3G jelenti a legfontosabb előrelépést az ausztrál és az új-zélandi mobilszolgáltatások fejlődésében. Örömünkre szolgál, hogy a Vodafone felismerte az irányított szolgáltatás-megoldásaink előnyeit˝

A Nokia volt a Vodafone New Zealand egyedüli GSM hálózat-szállítója, a Vodafone Australia viszont új ügyfél a Nokia számára.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák