Connect with us

technokrata

A Symbian okostelefonok piaca duplájára nőtt

Kütyük

A Symbian okostelefonok piaca duplájára nőtt

A számos mobiltelefon gyártót maga mögött tudó Symbian OS platform olyannyira népszerű, hogy a tavalyi esztendőben nem kevesebb mint 100 százalékos növekedésen ment keresztül.

Összehasonlításképp, míg 2003 első negyedévében még csak 1,18 millió darab, addig az idei esztendő első három hónapjában már több mint 2,4 millió darab Symbian operációs rendszerű mobil készüléket hoztak forgalomba, vagyis a piac több mint duplájára növekedett.

A Symbian OS platformot kilenc vállalat licenszeli, melyek közül jelenleg öt forgalmaz Symbian szoftveres mobiltelefonokat. Jelen pillanatban 18 Symbian operációs rendszerű készülék van jelen a piacon, ezekből hét olyan készülék, melyet már bejelentettek, de az első negyedévben még nem volt elérhető. A Symbian konzorcium nemrégiben három új licenszet adott ki, így a jövőben már az dél-koreai LG Electronics-től, a tajvani Arimától és a kínai Lenovótól is számíthatunk majd Symbianos készülékekre.

A Symbiant a kezdetektől fogva okostelefonokon történő felhasználásra fejlesztik, szemben a rivális Palm és Microsoft szoftverekkel, melyek eredetileg elsősorban kéziszámítógépekre voltak optimalizálva. Érdekesség, hogy a Motorola kínálatában mind Windows-os, mind Symbianos készülékek fellelhetők, a Samsung pedig mindhárom platformon képviselteti magát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle