Connect with us

technokrata

A NASA HP iPAQ kéziszámítógépeket használ az űrben

Kütyük

A NASA HP iPAQ kéziszámítógépeket használ az űrben

A NASA bejelentette, hogy az űrhajókon és a nemzetközi űrállomáson dolgozó asztronautái Hewlett-Packard iPAQ h5550 típusjelzésű késziszámítógépeket fognak használni a világűrben.

Az űrhajósok számos különböző feladatra használják majd a kis tenyérgépeket, így például rögzítik rajtuk a legénység mindennapos tevékenységeit, valamint személyes jegyzeteket és elektronikus leveleket írnak a segítségükkel. Az iPAQ masinák ezenkívül az úrhajósok szabadidejében is jól fognak jönni, hiszen zenét lehet hallgatni velük, elektronikus könyveket lehet olvasni a segítségükkel, illetve akár az otthonról érkezett fényképek is megtekinthetők rajtuk.

Az amerikai űrkutatási hivatal munkatársai elmondták, hogy a Hewlett-Packard kéziszámítógépei folymatosan az űrben lesznek, vagyis az egymást váltó űrhajósok átadják egymásnak azokat. A bejelentés kapcsán szó esett többek közt arról is, hogy a NASA azért választotta éppen a Hewlett-Packard h5550-es PDA-ját, mert azt szinte alig kellett átalakítani a speciális felhasználási körülmények miatt. A NASA a jövőben egyébként vonalkód leolvasó képességekkel és speciális raktárnyilvántartó szoftverrel fogja ellátni a kéziszámítógépeket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle