Connect with us

technokrata

A BBC új interaktív televíziós vetélkedőjében főszerephez jut a mobil Java technológia

Kütyük

A BBC új interaktív televíziós vetélkedőjében főszerephez jut a mobil Java technológia

A Sun Microsystems-nek, a Java technológia létrehozójának és vezető támogatójának, valamint a Developnet-nek, az Egyesült Királyság vezető mobil Java technológia szolgáltatójának közreműködésével a BBC interakív játékot indított ˝Come and Have a Go… If You Think You´re Smart Enough˝ címmel, amelyet szombat esténként fő műsoridőben sugároz a BBC One csatorna.

A műsor a BBC első olyan játéka, amelyben a nézők aktívan közreműködhetnek mobiltelefonjukkal egy Java technológiás alkalmazás segítségével. Mivel a műsornak több mint hárommillió rendszeres nézője van, az alkalmazás úgy készült, hogy egyidejűleg játékosok százezreit szolgálhassa ki.

A Java technológiával működő mobiltelefon első lépésben csatlakozik a szolgáltató szintén Javas (J2EE) szerveréhez, mellyel a játékos telefonját szinkronizálja az adással. A játék folyamán az alkalmazás offline üzemmódban fut, és ezzel minimálisra csökkenti a játékosok mobil percdíját. A vetélkedő végén a mobil telefonos alkalmazás elküldi a válaszokat a szervernek, ami kiszámítja a játékosok pontszámát, majd azonnali visszajelzést küld nekik arról, hogy jogosultak-e a 30 ezer fontos pénzdíj elnyerésére.

Az alkalmazás speciális kialakításával fokozatosan elosztható a forgalom a mobilhálózati infrastruktúra túlterhelésének megelőzésére. A technológia ugyanakkor rendkívül biztonságos is, a kliens és a szerver között minden adatátvitel titkosítva zajlik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle