Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szépen lassan egyre népszerűbb a Bluetooth

Kütyük

Szépen lassan egyre népszerűbb a Bluetooth

Bár manapság szerencsére már egyre több Bluetooth kompatibilis eszköz van jelen a kereskedelmi forgalomban, mind a mai napig meglehetősen kevesen használják ki az ebben a vezeték nélküli technológiában rejlő lehetőségeket.

Az In-Stat/MDR piackutató cég egyik friss jelentéséből kiderül, hogy a Bluetooth végre kinőtte gyermekbetegségeit, így immár semmi sem akadályozhatja meg széles körben történő elterjedését.

Az In-Stat/MDR munkatársai szerint az idén várhatóan már számos olyan új termék meg fog jelenni a piacon, mely a legújabb, AFH (Adaptive Frequency Hopping) kompatibilis 1.2-es verziójú Bluetooth szabvánnyal kompatibilis. Ezen termékek között várhatóan éppúgy lesznek hordozható számítógépek, mint mobiltelefonok, vagy éppen headsetek.

Előrejelzések szerint négy év múlva, tehát 2008-ban is még a mobiltelefonok között lesz a leginkább elterjedt a Bluetooth technológia. Érdekes adat egyébként, hogy míg 2002-ben 69 millió darab Bluetooth kontrollert adtak el világszerte, addig a tavalyi esztendőben ezen mennyiségnek már több mint a duplája talált gazdára. A piackutató cég szerint egyébként az Ultra-Wideband és a 802.15.4 technológia nem közvetlen konkurenciája a Bluetooth-nak, mivel ezen két technológia alaphelyzetben nem támogat hangátvitelt.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés