Connect with us

technokrata

A Daimler-Chrysler új autós szerepet szán a kamerás mobiloknak

Kütyük

A Daimler-Chrysler új autós szerepet szán a kamerás mobiloknak

A Daimler-Chrysler integrált digitális fényképezőgépes mobiltelefonokat kíván alkalmazni új autóiban, még pedig abból a célból, hogy megkönnyítse a vezetők számára a sávtartást.

A vállalat munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a kamerás mobilokat speciális szoftverekkel vértezik fel és a belső visszapillantó tükör magasságában szerelik fel a szélvédőhöz. A speciálisan módosított készülék folyamatosan figyeli az útfelfestéseket, és amennyiben a sofőr túl közel kerül hozzájuk, illetve áthajt rajtuk, hangjelzést ad ki magából.

A Daimler-Chrysler munkatársai hangsúlyozták, hogy a rendszer még számos tekintetben továbbfejlesztésre szorul, ugyanis jelen állapotában nem képes meghatározni a gépkocsi sebességét, ami különböző problémákat okoz, főleg városi forgalomban és parkolás közben. Ezenkívül a készüléknek még az ütközési teszteken is át kell esnie, hiszen rendkívül fontos, hogy egy esetleges balesetkor a legkisebb mértékben se veszélyeztesse az utasok testi épségét.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a gyártó ezen érdekes újdonsága mikor és milyen áron debütál majd a kereskedelmi forgalomban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle