Connect with us

technokrata

Vezető mobilgyártókkal bővült a Mobil Képkezelés és Nyomtatás Konzorcium

Kütyük

Vezető mobilgyártókkal bővült a Mobil Képkezelés és Nyomtatás Konzorcium

A Mobil Képkezelés és Nyomtatás Konzorcium (Mobile Imaging and Printing Consortimum, MIPC) bejelentette, hogy a mobilkészülék-gyártó Nokia, Samsung és Siemens a konzorcium stratégiai tagjává vált.

Az MIPC iparági csoport létrehozásának célja, hogy ösztönözze a fényképezőgépes telefonnal készült képek kinyomtatásához a felhasználók számára készült egyszerű és magától értetődő megoldások és útmutatók fejlesztését.

A konzorcium alapító tagjai és a nyomtatási iparágban élen járó Canon, Epson és HP vállalatok szerint az MIPC mára megfelelő helyzetbe került ahhoz, hogy a felhasználók számára biztosíthassa a fényképezőgépes telefonokkal készült felvételek megbízható és egyszerű házi kinyomtatásához szükséges útmutatókat. Az MIPC célja, hogy a nyomtatási útmutatókat 2004 első félévében megjelentesse. A konzorcium munkájának alappillérét a már létező csatlakozás-technológiai szabványok, az olyan megoldások, mint például a Bluetooth vezeték nélküli technológia, a memóriakártyákról történő nyomtatás, illetve a PictBridge jelentik.

˝A fényképezőgépes telefonok képfelbontásának javulásával egyidejűleg egyre nagyobb lesz az igény a fotók otthon történő kinyomtatására, az MIPC pedig élen szeretne járni a házi nyomtatást leegyszerűsítő, lehető legjobb megoldások biztosításában˝ – mondta Ramon Garrido, az MIPC elnöke és a HP Fogyasztói képkezelés és nyomtatás részlegének programigazgatója. ˝A mobil képszerkesztő és nyomtatási megoldásokhoz szükséges hardver, szoftver és vezeték nélküli technológiák közötti együttműködés biztosítása miatt létfontosságú a mobilkészülék-gyártók részvétele a konzorciumban˝.

˝A következő öt évben a fényképezőgépes telefonok használatának elterjedésére számítunk, és úgy véljük, hogy 2008-ig jelentősen megnő a fényképek házi kinyomtatását igénylő felhasználók száma˝ – mondta Jill Aldort, az InfoTrends vezető kutatáselemzője. ˝A fényképezőgépek képfelbontásának javulásával és a fejlett szolgáltatások, például az optikai zoom megjelenésével egyidejűleg egyre több fotó készül majd, amelyet a felhasználók megosztanak egymás között, elmentenek és ki is nyomtatnak. Az MIPC munkája garantálja, hogy a házi nyomtatás a lehető legegyszerűbb és legmegbízhatóbb legyen˝.

Az InfoTrends közelmúltban elkészült jelentése szerint a fényképezőgépes telefont használók a 2004-ben készült összes felvétel közül több mint ötmilliárd képet ki is nyomtatnak majd. A kinyomtatott felvételek száma a várakozások szerint 37,2 milliárdra nő 2008-ra, amikor becslések szerint az eladott mobiltelefonok 85 százaléka tartalmaz majd beépített fényképezőgépet.

˝A nyílt szabványok és az iparági együttműködés szilárd támogatójaként örömmel üdvözöljük és elismerjük az olyan kezdeményezéseket, mint a Mobil Képkezelés és Nyomtatás Konzorcium˝ – mondta Mike Butler, a Nokia igazgatója. ˝A Nokia globális jelenléte, a mobilitás terén megszerzett szakértelme, és a fogyasztói magatartás megértésének köszönhetően különleges szerepet játszik abban, hogy a fényképezőgépes telefont használók számára könnyű és megbízható vezeték nélküli nyomtatási megoldásokat biztosíthasson˝.

˝Célunk a digitális konvergencia mobil világának megteremtése, és folyamatosan a fejlett műszaki megoldásokat és formatervezést szem előtt tartva fejlesztjük az információs és kommunikációs készülékek új megoldásait˝ – mondta H. Woo Kim, a Samsung Electronics Üzleti stratégiai csoportjának alelnöke. ˝A digitális képszerkesztés a konvergencia jelentős szelete, és úgy véljük, hogy a felhasználók egyre gyakrabban akarják majd kinyomtatni a fényképezőgépes telefonokkal készült fotókat˝.

˝Világszerte egyre nagyobb az igény a fényképezőgéppel ellátott mobiltelefonokra. Az ilyen telefonok szolgáltatásait fejlesztő és használatukat egyszerűsítő intelligens alkalmazások is egyre fontosabbá válnak. A mobil digitális képkezelés és a nyomtatott képek közötti szakadék áthidalása az egyik legfontosabb célkitűzésünk˝ – mondta Anders Unosson, a Siemens Mobile Phones Alkalmazások és szolgáltatások részlegének alelnöke.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom